Το περασμένο Σάββατο πήρα τη μεγάλη απόφαση να βγω στο κέντρο, μια επιλογή που σίγουρα απαιτεί θάρρος, καθώς είναι μια περιοχή που ακόμη και τώρα που πλησιάζουμε στο τέλος του φθινοπώρου, εξακολουθεί να βουλιάζει από τουρίστες και όχι μόνο. Ήξερα από την αρχή ότι θα ήταν δύσκολο εγχείρημα, αλλά με αποζημίωσε ο αέρας ανανέωσης που υπάρχει στην περιοχή και οι άνθρωποι που μοιάζουν γνώριμοι, σαν να είχαμε ξανασυναντηθεί το προηγούμενο σαββατοκύριακο κατηφορίζοντας την Ερμού.

Καθώς αναρωτιόμασταν με την παρέα μου προς τα πού να κατευθυνθούμε, βρεθήκαμε κοντά στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και αποφασίσαμε να τιμήσουμε μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις της πόλης, το wine bar Fellos, ώστε να καταλάβω πώς κατάφερε να γίνει talk of the town τόσο σύντομα. Κάπου μεταξύ Κολοκοτρώνη και Βασιλικής βρίσκεται ο Fellos, ένα παλιό υφασματάδικο του κέντρου που μεταμορφώθηκε σε hot spot καταλήγοντας να περιμένουμε 15 λεπτά για να καθίσουμε.

Fellos

Κρασί στο Fello

Σ` αυτό το σημείο φάνηκε και η φιλοξενία του μαγαζιού, αφού μας είχαν συνέχεια στο νου τους, μας ενημέρωσαν εξαρχής για την αναμονή και μόλις καθίσαμε το σέρβις ήταν γρήγορο και αποτελεσματικό.

Η διακόσμηση, επιμελημένη από το αρχιτεκτονικό γραφείο Mutiny, διατηρεί αρκετά από τα δομικά στοιχεία του χώρου, προσφέροντας μια ζεστή ατμόσφαιρα με μοντέρνες πινελιές. Η μεγάλη τζαμαρία αποκαλύπτει τον industrial χώρο με τα τραπεζάκια και τις ξύλινες καρέκλες που θυμίζουν σχολείο, ενώ τα μαξιλάρια χαρίζουν το απαραίτητο χρώμα. Τα έργα τέχνης του καλλιτέχνη Somethin.going.bad σε κάνουν να νιώθεις μια νοσταλγικότητα για εκείνες τις στιγμές που το βράδυ σου κρινόταν πετυχημένο μόνο από ένα χαμόγελο που είχε τελικά ανταπόκριση.

Ομολογώ πως αξίζει το hype που έχει γίνει, αφού τις ώρες που λειτουργεί αποτελεί ιδανική περίπτωση στο κέντρο για κρασί ή spritz μετά το γραφείο, χαλαρό ποτό για λίγο πιο αργά και pre-drinking καταστάσεις για τους πιο τολμηρούς. Εκεί μπορείς να βρεις 40 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, με ορισμένες επιλογές κάθε φορά σε ποτήρι, σε μία λίστα που θα ανανεώνεται τακτικά και την έχει επιμεληθεί η σομελιέ Βασιλική Γαλάνη, που γνωρίζουμε ήδη από το Materia Prima.

Σε σχέση τώρα με τα ποτά, θα βρεις κοκτέιλ και spritz φτιαγμένα με ιδιαίτερες τεχνικές παρασκευής από τον Νίκο Σουρμπάτη, που ξέρεις ήδη τι μπορεί να δημιουργήσει από το Clumsies. Αν επιθυμείς ένα απλό τζιν τόνικ, ο Fellos δεν είναι για εσένα τη δεδομένη στιγμή.

Για να συνοδεύσεις ό,τι πίνεις υπάρχουν ιδιαίτερες επιλογές στην κουζίνα, με έμφαση στην καλή πρώτη ύλη. Μπορείς να βρεις ιδιαίτερα ελληνικά τυριά και αλλαντικά, αλλά και πιο περίεργα πιάτα όπως γαύρο μαρινάτο με τσάτνεϊ πιπεριάς και βερίκοκο που δοκιμάσαμε και αποτέλεσε ιδανικό ταίριασμα με το κρασί που πίναμε. Όλα τα παραπάνω και όχι μόνο έχει επιμεληθεί ο Ηλίας Μπαλάσκας, σεφ και ιδιοκτήτης του ψαροεστιατορίου Seawolf στο Κουκάκι.

Οι άνθρωποι του Fellos, που δεν είναι άλλοι από τέσσερις τριανταπεντάρηδες φίλους, τον bartender Δημήτρη Νάκα, τον σεφ Αντώνη Μωραΐτη, τον επιχειρηματία της εστίασης, Τάσο Δήμα και τον ελεύθερο επαγγελματία Άγγελο Μαυραγάνη, έχουν καταφέρει μέσα σε μόλις δύο μήνες από το άνοιγμα του μαγαζιού να δημιουργήσουν ένα στέκι που γίνεται το αδιαχώρητο και όλοι μιλούν για αυτό. 

Fellos

Βασιλικής & Κολοκοτρώνη, Αθήνα 10560

 

Τηλέφωνο: 2103231187

Ωράριο λειτουργίας:  Δευτέρα-Κυριακή 14:00-01:00

Κόστος: 15-20 ευρώ / άτομο χωρίς κρασί