Υλικά
- 120 ml ελαιόλαδο
- 45 ml ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.σ. μέλι
- 2 σκελίδες σκόρδο μικρές, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την κλασική βινεγκρέτ με μουστάρδα για πράσινη σαλάτα βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
- Σταδιακά και ενώ χτυπάμε συνεχώς με το σύρμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο μέχρι ή υφή να δέσει και γίνει βελούδινη.
- Αποθηκεύουμε τη βινεγκρέτ σε αποστειρωμένο βάζο και ανακινούμε καλά πριν τη χρήση. Διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 7 ημέρες.
- Μπορούμε να παίξουμε με διάφορες μουστάρδες, πιο πικάντικες ή και με κόκκους, για να δώσουμε ωραία υφή.
- Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ένα φρέσκο μυρωδικό ψιλοκομμένο, όπως άνηθο, μάραθο, θυμάρι ή εστραγκόν, που ταιριάζουν πολύ.