Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
- 3 αυγά
- 100 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- ½ κ.γ. αλάτι
Μοσχάτο με κομψά αρώματα μελιού και λεμονιού, αχλαδιού και μήλου, με φρέσκια οξύτητα και μακρά διάρκεια. Η πρόταση του WSPC: The Sweet Muse Muses Estate
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για την αφράτη βασιλόπιτα με μπαχαρικά και πορτοκάλι προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μια φόρμα στρογγυλή διαμέτρου 22-24 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45-55 λεπτά - η βασιλόπιτα είναι έτοιμη όταν βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και βγαίνει καθαρή.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10-15 λεπτά, βάζουμε ένα νόμισμα τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο και ξεφορμάρουμε σε σχάρα. Την αφήνουμε εκεί να κρυώσει εντελώς και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη άχνη.
Για να αποθηκεύσουμε τη βασιλόπιτα την καλύπτουμε με μεμβράνη ή τη φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για 3-4 ημέρες. Μπορεί να μπει και στο ψυγείο για έως 1 εβδομάδα για μεγαλύτερη διάρκεια.
Αμαρυλλίς Τσέγκου