Υλικά
- 2 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
- 1 κ.σ. αποξηραμένο τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 1 κ.γ. αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού, ψιλοτριμμένο
- ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
- λίγο κάρδαμο, τριμμένο, (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το χριστουγεννιάτικο μείγμα μπαχαρικών για μπισκότα βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
- Φυλάμε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι για 2 μέρες, καλά κλεισμένο, μακριά από φως και υγρασία.
- Προσθέτουμε το μείγμα στη βασική ζύμη μπισκότων.
- Καλό είναι να προσέξουμε την ποσότητα του γαρίφαλου.
- Το αποξηραμένο πορτοκάλι είναι αυτό που δυναμώνει το γιορτινό άρωμα.
Σοφία Τριάντου