Λίγο καλό κρασί, λίγο τσιμπολόγημα, λίγη κουβέντα με φίλους. Αυτά χρειάζεσαι σίγουρα μετά από μία πιεστική μέρα για να αποφορτιστείς και να περάσεις καλά. Ευτυχώς, στην Αθήνα υπάρχουν πολλά αξιόλογα στέκια -κλασικά ή πιο καινούργια - που εξειδικεύονται στο κομμάτι «οίνος». Άλλα με μεγαλύτερη ποικιλία σε ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, άλλα με μικρότερη αλλά με πιο ιδιαίτερες επιλογές, άλλα που συνοδεύουν το κρασί κλασικά με κάποιο πλατό τυριών και αλλαντικών και άλλα που σου προσφέρουν περισσότερες γευστικές επιλογές, με πιάτα to share. Το σίγουρο είναι ότι κάθε wine bar της Αθήνας από όσα συγκεντρώσαμε βρέθηκε σε αυτή τη λίστα για κάποιους πολύ καλούς λόγους και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει για μία έξοδο αφιερωμένη στο κρασί, που μοιάζει να τα λύνει όλα. 

Γράφουν οι: Βέρα Πάρδου, Γεωργία Περιμένη, Ειρήνη Πλατανιά, Μάρω Σενετάκη, Ιωάννα Σταμούλου

Gamay, Εξάρχεια

Gamay

Gamay

Ένα μαγαζί που το όνομά του προέρχεται από την περίφημη ποικιλία σταφυλιού, που συνδέεται με το Beaujolais και σχεδόν από την αρχή του έγινε στέκι για κρασί. Στο διατηρητέο κτίριο θα βρεις μια δελεαστική μπάρα να σε περιμένει μετά από μια γεμάτη μέρα, για να επιλέξεις ποια ετικέτα κρασί προτιμάς από τη λίστα που υπογράφει ο σομελιέ και συνιδιοκτήτης Γιάννης Παππάς. Εκεί μπορείς να βρεις πάνω από 130 κρασιά και από αυτά τουλάχιστον τα 20 σερβίρονται και σε ποτήρι. Τα πιάτα φέρουν την υπογραφή του σεφ Μίλτου Αρμένη και για μένα αξίζει να συνοδεύσεις την επιλογή σου με μια τραγανή pinsa με μορταδέλα και φιστίκι. Β.Π.

Gamay. Ζωοδόχου Πηγής 42, Εξάρχεια, τηλ. 210-38.07.311

Heteroclito, Σύνταγμα

Heteroclito

Heteroclito

Ήταν από τα πρώτα που έβαλαν την έννοια του wine bar στην αθηναϊκή ζωή μας τo 2012 και συνεχίζει μέσα στα χρόνια να εξελίσσεται και να ανθίζει, τόσο, που έχει μεταμορφωθεί σε μια κομβική πλατεία του ιστορικού κέντρου, που δεν αδειάζει ποτέ. Το Heteroclito είναι σημείο συνάντησης, είναι η Αθήνα σαν Παρίσι, είναι το μέρος που θα συναντήσεις γνωστούς που είχες να δεις χρόνια, διανοούμενους, καλλιτέχνες και γενικώς διασημότητες, λάτρεις του κρασιού από όλα τα σημεία του παγκόσμιου χάρτη, αλλά και τις πιο όμορφες παρουσίες της νέας γενιάς που δηλώνει ερωτευμένη με τα φυσικά κρασιά, στις πιο χαλαρές στιγμές τους, στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου. Το μπαρ με τους ωραίους φωτισμούς και το πανέμορφο ινδικό μάρμαρο, ιδανικό για να απολαύσεις τις μαγικές μουσικές και κουβέντες πιο ιδιαίτερες, στο μαγικό πλανήτη της Μαντλέν Παράντου, που ως μισή Γαλλίδα το κρασί και την κομψότητα τα έχει στο αίμα της. Iδιαίτερα κρασιά από όλο τον πλανήτη, μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες, έμφαση στα ελληνικά φυσικά κρασιά και μεζεδάκια για να συντροφεύσεις παρείστικα το κρασί σου: πλατό με ελληνικά ή γαλλικά τυριά, τηγανητές πατάτες σε διαφορετικές γεύσεις, αλλαντικά, scrocchi crackers με τρούφα, χούμους, μουτάμπαλ, μεζές με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και ιδιαίτερες βίγκαν λιχουδιές. Ε.Π.

Πετράκη & Φωκίωνος 2, Σύνταγμα, 210-32.39.406

Terroirist, Παγκράτι

Το Terroirist στο Παγκράτι είναι το «αδερφάκι» του γνωστού wine bar που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στο Χαλάνδρι, και το εντοπίζεις δύο βήματα από την πλατεία Βαρνάβα. Διακοσμημένο λιτά με προσεγμένες λεπτομέρεις είναι όμορφο τόσο τις κρύες μέρες που μπορείς να κάτσεις μέσα και κυρίως στην μπάρα του μπαρ, όσο και όταν έχει καλό καιρό στα τραπέζια και τα σκαμπό που βρίσκεις έξω. Δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα, ενώ θα βρεις και πολλές επιλογές για φαγητό και αντίστοιχο pairing. Προσωπικά, σου προτείνω το λευκό κρασί «Βαγγέλη! Με Προσέχεις;» του Βαγγέλη Χατζηβαρύτη, που πραγματικά απόλαυσα με την ψυχή μου. Β.Π.

Terroirist. Εμπεδοκλέους 28-30, Παγκράτι, τηλ. 216-80.89.368

Paleo, Πειραιάς

Paleo

Το Paleo είναι λόγος για να πας στον Πειραιά, αφού ο Γιάννης Καϋμενάκης, σομελιέ και ιδιοκτήτης του, έχει φτιάξει εκεί έναν χώρο ιδιαίτερο, που στεγάζεται σε παλιές αποθήκες που υπήρχαν στην περιοχή. Διατήρησε την ξύλινη σκεπή και δημιούργησε έναν industrial χώρο που δεν μοιάζει ίσως με κανέναν από όσους θα δεις στην πόλη και συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο. Στο βάθος θα δεις και την επιβλητική κάβα, ενώ φιάλες κρασιού δεσπόζουν και στους πλαινούς τοίχους, σαν σωστά αξιοθέατα. Από εκεί και πέρα, ετοιμάζουν γύρω στα 10 μικρά πιάτα που συνοδεύουν τον μεγάλο πρωταγωνιστή, το κρασί, και φυσικά πλατό τυριών και αλλαντικών. Όσον αφορά στο κρασί, καλό είναι να ρωτήσεις τη γνώμη του ειδικού, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει, ξεδιπλώνοντας τον δικό του κόσμο, για να τον ανακαλύψεις κι εσύ. Γ.Π.

Paleo. Πολευδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ. 210-41.25.204

Κάρολος, Νέα Σμύρνη

Έχουν τα νότια προάστια μαγαζιά «κρυμμένα» σε στοές; Ο Κάρολος ίσως είναι το μοναδικό - ή τουλάχιστον, το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό - και είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα wine bars που συναντάς σε αυτή την πόλη. Το βρίσκεις μέσα σε μία στοά εμπορικού κέντρου στη Νέα Σμύρνη και μπαίνοντας δεν μπορείς να μην εντυπωσιαστείς από την ατμόσφαιρα του χώρου, με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σε 60s αισθητική. Στον Κάρολο βρίσκεις μια ενημερωμένη wine list, με επιλογές κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα, που μπορείς να συνοδεύσεις με κάποιο πιάτο από το μενού - εδώ η φιλοσοφία βασίζεται στη μοιρασιά, οπότε θα επιλέξεις διάφορα για τη μέση. Μ.Σ.

Κάρολος. Ομήρου 41-43, Νέα Σμύρνη, τηλ. 212-10.65.556

Επτά μάρτυρες, Νέος Κόσμος

7 Μάρτυρες

Αν είσαι της γειτονιάς ή έβγαινες παλαιότερα στη Μεναίχμου στον Νέο Κόσμο, σίγουρα ξέρεις πως στη θέση που βρίσκονται τώρα οι Επτά μάρτυρες στεγαζόταν πριν το Cobra High και γέμιζε η περιοχή μουσική και αυθεντική μπίρα. Πλέον, με μια άλλη αισθητική συναντάμε εκεί ένα μαγαζί με φρέσκα λουλούδια και κεριά πάνω στο μαρμάρινο μπαρ, χαλαρό φωτισμό και ωραία μουσική - κυρίως ελληνική παλαιότερων δεκαετιών - και περισσότερες από 100 επιλογές σε κρασί. Τη wine list επιμελείται ο Αυστραλός Bradley Tomlinson, μέγας φιλέλληνας και παντρεμένος με Ελληνίδα, ο οποίος λατρεύει το ελληνικό κρασί. Πέρα από τις 100 ετικέτες σε φιάλη, υπάρχουν περίπου και 10 επιλογές σε ποτήρι, με νέες να προστίθενται συνεχώς. Αν είσαι τυχερός θα συναντήσεις τον Αποστόλη στο μαγαζί να σε περιμένει με χαμόγελο για να σε κατευθύνει και στο πού θα κάτσεις και στο τι αξίζει να δοκιμάσεις παρέα με το κρασί σου. Προσοχή, όμως, επειδή πλέον γίνεται πανικός, έχε κατά νου ότι αν πας χωρίς κράτηση μετά τις 20:00 το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βρεις να καθίσεις και θα χρειαστεί να περιμένεις. Β.Π.

Επτά μάρτυρες. Μεναίχμου 3Β, Νέος Κόσμος

Linovatis, Κηφισιά

Linovatis

Linovatis

Στην πιο ήσυχη και γραφική γειτονιά του κέντρου της Κηφισιάς ο Linovatis δεν πατάει σταφύλια (το όνομά του σημαίνει σταφυλοπάτης), όμως διαθέτει υπέροχη zen ατμόσφαιρα και σερβίρει εξαιρετικά κρασιά και νόστιμα πιάτα. Από έρωτα για το κρασί τα δυο αδέρφια Χρήστος και Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, άφησαν για λίγο την πανοραμική θέα της Πλατείας Μοναστηρακίου και τις ταράτσες του Α for Athens και 360 Athens και έσκυψαν με τεράστιο σεβασμό πάνω από το κρασί, αναζητώντας κρασιά και παραγωγούς με ήθος και περιβαλλοντικές ευαισθησίες γιατί είναι της φιλοσοφίας πως οι άνθρωποι που φτιάχνουν κρασί και το εμφιαλώνουν οφείλουν να το βλέπουν ως αγροτικό αγαθό και όχι ως βιομηχανοποιημένο προϊόν. Να το θεωρούν κληρονομιά, να νοιάζονται για το περιβάλλον και το οικοσύστημα και να επεμβαίνουν όσο το δυνατό λιγότερο αφήνοντας τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Έτσι λοιπόν στον κατάλογό τους θα βρεις αληθινά κρασιά - βιολογικής καλλιέργειας και ήπιας παρέμβασης, τουλάχιστον, μικρών παραγωγών. Τα ψάχνουν και τα επιλέγουν με θρησκευτική ευλάβεια ώστε να εναρμονίζονται με τη φιλοσοφία τους και προέρχονται από Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία. Όσο για το μενού, έχει αφήσει απ’ έξω τα πλατό τυριών κι αλλαντικών και είναι προσανατολισμένο στο ψάρι και τα όστρακα, με πολλές ωμές προτάσεις, κάτι που καθιστά τη φρεσκάδα των πρώτων υλών και το πρώτο ζητούμενο, χωρίς να λείπουν οι κρεατοφαγικές αναφορές. Ι.Σ.

Linovatis. Διομήδους Κυριακού 15, Κηφισιά, τηλ. 210-80.17.676

LOU, Σύνταγμα

Είναι μικρό, είναι χαριτωμένο και βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Στη λίστα του το 75% είναι ελληνικές ποικιλίες και ετικέτες, τις οποίες ο ιδιοκτήτης επιλέγει και προσφέρονται τόσο σε μπουκάλι όσο και σε ποτήρι. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης 3-4 επιλογές σε μικρά πιάτα για να συνοδεύσεις το κρασί. ενώ να εοισημάνω ότι λόγω τοποθεσίας το LOU ενδείκνυται για συζητήσεις και ραντεβού, αφού όντας κρυμμένο δεν έχει ούτε κίνηση ούτε φασαρία. Φρόντισε όμως να πας νωρίς γιατί τα τραπεζάκια του είναι πολύ λίγα και μπορεί να μη βρεις. Φυσικά, αφού θα είσαι εκεί γνώρισε και τον ιδιοκτήτη καθώς έχει πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες να μοιραστεί - όπως για παράδειγμα για το πώς προέκυψε το όνομα του μαγαζιού, που δεν είναι άλλο από το παρατσούκλι του, με το οποίο τον γνωρίζουν οι περισσότεροι. Β.Π.

LOU. Χαβρίου 1, Σύνταγμα

Faidon, Βούλα

Faidon

Η Βούλα μοιάζει για κάποιους περιοχή μακρινή, απρόσιτη από το κέντρο, όμως όσοι ζουν εκεί νιώθουν σαν να ζουν στην Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα και εκτός αστικού ιστού, μέσα στο πράσινο, μια ανάσα από τη θάλασσα. Κάπου εκεί, δίπλα στην πλατεία της, υπάρχει ένα wine bar που αποτελεί σταθερή αξία, στέκι που δεν αλλάζουν με τίποτα οι πιστοί του θαμώνες και μία ωραία επιλογή για καλό κρασί για όσους μένουν στις περιοχές πέριξ. Θα καθίσεις στα ψηλά τραπέζια - βαρέλια στον εξωτερικό χώρο και μέσα θα δεις μία πλούσια κάβα από την οποία μπορείς να επιλέξεις τι θα πιεις. Εκεί υπάρχει επίσης και μία πληθωρική βιτρίνα με αλλαντικά και τυριά, τα οποία κόβονται την ώρα της παραγγελίας για να μπουν σε πλατό και να συνοδεύσουν το κρασί σου. Αν θέλεις όμως το κάτι παραπάνω, φτιάχνουν και ωραιότατη, ιταλική πίτσα σε διάφορες εκδοχές. Γ.Π. 

Faidon. Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, τηλ. 215-51.09.975

Ζιράφ, Εξάρχεια

Ζιράφ

Ζιράφ

Με εξωτική ατμόσφαιρα και μία λίστα κρασιών που περιλαμβάνει τον εντυπωσιακό αριθμό των 135 ετικετών από τον ξένο και τον ελληνικό αμπελώνα, το Ζιράφ, το νέο wine bar τον Εξαρχείων γίνεται αμέσως στέκι σου. Άλλωστε, πίσω από τον πλούσιο κατάλογο των κρασιών βρίσκεται ο γνωστός σομελιέ Βασίλης Παπαδόπουλος. Το κρασί στο Ζιράφ δένει με τις προτάσεις σε πιάτα που κινούνται σε μεσογειακή και comfort φιλοσοφία, δια χειρός του σεφ Παναγιώτη Βασιλάτου. Από tacos, μέχρι fish n chips και hot dog, όλα με τις ιδιαίτερες πινελιές του σεφ και βέβαια, τυριά και αλλαντικά που κόβονται επί τόπου για πλατό. Γ.Π.

Ζιράφ. Καλλιδρομίου 17, Εξάρχεια, τηλ. 210-36.05.349

Warehouse CO2, Κέντρο

Warehouse

Warehouse

Κατηφορίζοντας από την πλατεία Συντάγματος και λίγο πριν φτάσεις στην Πλάκα, συναντάς το Warehouse CO2 - ένα από τα πιο ιδιαίτερα wine bars της πόλης, αφού τον πρώτο λόγο έχουν η σαμπάνια και τα αφρώδη κρασιά. Εδώ πραγματικά θα καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις μια πολύ ξεχωριστή ή γιορτινή στιγμή για να πιεις ένα καλό αφρώδες, αν αυτό προτιμάς και μάλιστα, θα το απολαύσεις σε ένα απολύτως χαλαρό περιβάλλον, αφού τα τραπεζάκια του Warehouse CO2 βρίσκονται στο πεζοδρόμιο και όχι μέσα σε κάποια κλειστή, επιτηδευμένη σάλα εστιατορίου. Στην ίδια χαλαρή λογική και το μενού, με μικρά συνοδευτικά πιάτα που κάνουν καλή παρέα με τις φυσσαλίδες. Πριν φύγεις, ρίξε μια ματιά στην κάβα, για να επιλέξεις κάποιο αφρώδες και για το σπίτι. Μ.Σ.

Warehouse CO2. Υπερείδου 1, Αθήνα, τηλ. 210-32.47.048

Wine with Eleni, Ακρόπολη

Ανακάλυψα αυτό το wine bar ένα καλοκαίρι πριν 3 χρόνια που είχαμε μείνει στην Αθήνα με κάτι φίλους και κάναμε βόλτα στην Αεροπαγίτου και τους κάθετους δρόμους της. Είναι πολύ μικρό και αν δεν το ξέρεις μπορεί να μην το παρατηρήσεις, βγάζει τραπεζάκια στο μικρό παρκάκι ακριβώς μπροστά του και βρίσκεται σ΄εκείνο το σημείο που δεν ξέρεις αν τελειώνει η Ακρόπολη ή αρχίζει το Κουκάκι. Ιδιοκτήτρια είναι η Ελένη Κεφαλοπούλου, που έχει κάνει και τις επιλογές στη wine list, με τον ελληνικό αμπελώνα να έχει την τιμητική του, ενώ μου άρεσε πάρα πολύ η προθυμία της να εξηγήσει και να συζητήσει για το κρασί. Το επισκέφτηκα αρκετές φορές από τότε και έβρισκα τρομερά ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις στα διπλανά τραπέζια, καθώς διάφορες παρέες σταματούσαν εκεί για ένα ποτήρι κρασί μετά την παράσταση στο Ηρώδειο, αναλύοντας τι είδαν και πώς τους φάνηκε. Επειδή είναι αρκετά μικρό, τον χειμώνα μαζεύονται τα τραπεζάκια του εξωτερικού χώρου και λειτουργεί μόνο έπειτα από επικοινωνία με την Ελένη, είτε για wine tastings είτε για αγορά ετικετών που υπάρχουν στη λίστα. Β.Π.

Wine with Eleni. Μισαραλιώτου 20, Ακρόπολη, τηλ. 69-34.12.58.39

Bobo winebar

bobo

Bobo wine bar

Βρίσκεται στο Κουκάκι, απέναντι από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στην κάβα του θα βρεις 130 ετικέτες και 30 επιλογές για να πιεις σε ποτήρι, που ανανεώνονται κάθε μήνα. Περίπου το 60% είναι από τον ελληνικό αμπελώνα και το υπόλοιπο 40% από τον διεθνή, ενώ όλες οι ετικέτες είναι διαθέσιμες και για αγορά, γεγονός πολύ σημαντικό αν σου αρέσει κάποιο κρασί αρκετά, ώστε να πάρεις και για το σπίτι. Σομελιέ στο Bobo είναι ο Βασίλης Δήμος, ενώ στην κουζίνα βρίσκεται ο Γιώργος Αρκελέ, που έχει εμπειρία από εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας στο Λονδίνο. Έτσι, ενώ μιλάμε για wine bar, το φαγητό όχι μόνο πρωταγωνιστεί, αλλά ξεχωρίζει για την ποιότητα των πρώτων υλών του. Β.Π.

Bobo winebar. Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι, τηλ. 210-92.44.244

Φaος, Παγκράτι

Φaoς

Faos

Στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες ένα μαγαζί που θυμίζει νησί: είναι ντυμένο σε μπλε και λευκούς τόνους και όλα βγάζουν νόημα μόλις μαθαίνεις ότι οι ιδιοκτήτες του έχουν καταγωγή από τη Νάξο. Το όνομά του προέρχεται από το αρχαιοελληνικό ρήμα «φάω», που σημαίνει «φωτίζω» και στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούσαν αυτή τη λέξη για να δηλώσουν τη δόξα και τη χαρά κάποιου. Μπορεί βέβαια να το πετύχεις γραμμένο και ως «Faos». Το Φaος λοιπόν είναι ένα wine bar που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα, αφού ο μικρός - μέχρι στιγμής - κατάλογος όχι μόνο έχει 20 ελληνικές ετικέτες, αλλά είναι και όλες αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών. Θα σου πρότεινα το ΑΤΜΑ από το οινοποιείο Θυμιόπουλος, ένα λευκό, δροσερό και ελαφρύ κρασί, ενώ θα βρεις και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σε πιάτα για να το συνοδεύσεις. Β.Π.

Φaος. Πλ. Βαρνάβα, Παγκράτι

Vibo, Γλυφάδα & Πειραιάς

Vibo Πειραιάς

Vibo Πειραιάς

Το Vibo bistrot το γνωρίσαμε στη Γλυφάδα, όπου είναι ένα από τα πιο δημοφιλή all day στέκια για καφέ, φαγητό και κρασί, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο τελευταίο κομμάτι, αφού φιλοξενεί περί τις 100 ετικέτες και, μάλιστα, πολλές από αυτές σερβίρονται και σε ποτήρι. Πριν λίγο καιρό, το Vibo απέκτησε και «αδερφάκι», στον Πειραιά, το οποίο ακολουθεί την ίδια λογική, τόσο ως προς την αισθητική, όσο και προς το μενού και τη wine list. Άρα σε όποιο και αν βρεθείς, μπορείς να απολαύσεις το κρασί σου, κάνοντας χαλαρές συζητήσεις με την παρέα σου, ενώ τσιμπάτε και κάτι, όπως για παράδειγμα τα πολύ νόστιμα flatbreads που ετοιμάζουν. Σημείωσε ωστόσο, ότι συχνά διοργανώνουν και events με Έλληνες οινοποιούς, αλλά και μουσικά parties που αλλάζουν το σκηνικό και ανεβάζουν ρυθμούς. Μ.Σ.

Vibo bistrot. Γρηγορίου Λαμπράκη 16, Γλυφάδα, τηλ. 210-89.48.202 / Ναυαρίνου 10, Πειραιάς, τηλ. 210-42.20.422

Tempo Social Club, Κουκάκι

Tempo

Tempo

Tempo στα γαλλικά σημαίνει ρυθμός και θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα μαγαζί που ήρθε να αλλάξει λίγο τους ρυθμούς, σε μια αρκετά γνωστή και πολυσύχναστη γειτονιά του κέντρου. Δεν είναι τυχαία εξάλλου η επιλογή του ονόματος, αφού οι ιδιοκτήτες του, ο Emile, ο Simon και ο Nicolas, έχουν γαλλικές ρίζες και ήθελαν να δημιουργήσουν ένα χώρο που παραπέμπει σε γαλλικό μπιστρό σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή. Στο Tempo Social Club θα έρθεις αν είσαι φίλος των φυσικών κρασιών, μια και στην wine list του οι περισσότερες επιλογές ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Όσο για τα πιάτα που συνοδεύουν το κρασί σου, το μενού ισορροπεί ανάμεσα στη γαλλική και την ελληνική κουζίνα. Β.Π.

Tempo Social Club. Φαλήρου 49, Κουκάκι

Feelin’ Tipsy, Κολωνάκι

Feelin' Tipsy

Feelin' Tipsy

Σε αυτό το wine bar θα βρεις μια λίστα κρασιών του Παναγιώτη Στρεμμένου με ετικέτες που δίνουν έμφαση στο Νέο Κόσμο. Έτσι, θα δοκιμάσεις κρασιά από μέρη που δεν περίμενες και θα απολαύσεις στιγμές ηρεμίας στον πεζόδρομο της Χάρητος. Συνολικά θα ανακαλύψεις γύρω στις 100 ετικέτες, με 17 από αυτές να σερβίρονται και σε ποτήρι. Παράλληλα ο βραβευμένος σεφ Δήμος Μπαλόπουλος θα σου χαρίσει ιδιαίτερες γευστικές νοστιμιές για να συνοδεύσεις τις επιλογές σου, με τo flatbread caccio e peppe µε µανιτάρια να ξεχωρίζει. Αξίζει να σημειώσω πως στο συγκεκριμένο μαγαζί οι γνωριμίες κάτω από την απαλή μουσική και τα πιο χαμηλά φώτα είναι κάτι αναμενόμενο. Β.Π.

Feelin’ Tipsy. Χάρητος 43, Κολωνάκι, τηλ. 210-72.99.373

By the Glass, Σύνταγμα

By the Glass

By the Glass

Στη Στοά Ράλλη βρίσκεται το γνωστό σε όλους By The Glass, το οποίο αποτελεί μονόδρμο ως σημείο συνάντησης για επαγγελματικά ραντεβού στο κέντρο, ειδικά για εκείνα που επιβάλλεται να συνοδεύονται από ένα καλό κρασί. Στη λίστα του θα βρεις περισσότερες από 500 ετικέτες, ανάμεσα τους και πιο σπάνιες χρονιές ή και ειδικές εμφιαλώσεις. Η Φωτεινή Παντζιά, η δημιουργός του, που το ξεκίνησε όλο αυτό πριν από 11 χρόνια ομολογουμένως έχει κάνει εξαιρετική δουλειάλ διατηρώντας την ταυτότητα του αναλλοίωτη στο χρόνο. Β.Π. 

Σουρή 3 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα, τηλ. 210-32.32.560