Σφολιατίνια με φρέσκα σύκα

Υλικά

για 4 κομμάτια

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 8 κ.σ. μαρμελάδα σύκο
  • 4-6 σύκα
  • αμύγδαλα φιλέ
  • 1 αυγό χτυπημένο με λίγο γάλα

Για το σερβίρισμα

  • κανέλα και λίγα φιστίκια Αιγίνης
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα σφολιατίνια με φρέσκα σύκα πλένουμε καλά τα σύκα και τα κόβουμε σε ροδέλες.
  2. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε καθαρό πάγκο και το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Βάζουμε σε κάθε κομμάτι από 2 κ.σ. μαρμελάδα και την απλώνουμε με κουτάλι.
  3. Μοιράζουμε σε κάθε κομμάτι τα σύκα και διπλώνουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C βαθμούς.
  5. Αλείφουμε το φύλλο με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου.
  6. Ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα φιστίκια ψιλοκομμένα και την κανέλλα. Σερβίρουμε εάν θέλουμε με παγωτό βανίλια.