Σίγουρα την απολαμβάνεις ζεστή και μυρωδάτη με το που ανοίξεις το κουτί, όμως πες την αλήθεια, δεν χαίρεσαι όταν συνειδητοποιείς ότι έχουν περισσέψει στο ψυγείο μερικά κομμάτια από την πίτσα που έφαγες χθες;
Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι η χθεσινή πίτσα μπορεί να φαγωθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Για μεσημεριανό, για βραδινό, ακόμη και για πρωινό.
Όπως όταν βγήκε από τον φούρνο δεν θα είναι, όμως μην τη φας από το ψυγείο κρύα, είναι κρίμα. Μπορείς να τη ζεστάνεις εύκολα και μάλιστα εδώ σου έχουμε ένα hack που αν δοκιμάσεις, θα την απολαύσεις σχεδόν όπως ήταν φρέσκια.
Ξέρεις, όταν ξυπνάς στις 2 το πρωί και πας να πιεις ένα ποτήρι νερό και αποφασίζεις ότι όταν λες «νερό», εννοούσες μία λιχουδίτσα, αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Δες εδώ λοιπόν τι πρέπει να κάνεις:
Οι περισσότεροι από εμάς βάζουμε το κομμάτι της πίτσας στον φούρνο μικροκυμάτων ή, αν έχουμε τρομερή υπομονή και δεν υπάρχει άλλη λύση, περιμένουμε να προθερμανθεί ο φούρνος και να το βάλουμε εκεί, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να ζεσταθεί. Όπως και να έχει, όμως, το αποτέλεσμα είναι υποδεέστερο, σε σχέση με τη φρέσκια πίτσα.
Ο σύμμαχός – και σωτήρας σου – στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο φούρνος – άλλωστε είναι και κοστοβόρο να ανάβεις ολόκληρο φούρνο μόνο γι’ αυτό – αλλά το τηγάνι. Ναι, το τηγάνι.
Πάρε ιδανικά ένα αντικολλητικό τηγάνι, άναψε το μάτι και ζέστανε τα κομμάτια της πίτσας. Πρόσεξε όμως, να είσαι από πάνω, μην «αρπάξει». Θα πρέπει το κομμάτι σου να πάρει θερμοκρασία ώστε να δεις το τυρί να αρχίσει να μαλακώνει και να φουσκώνει.
Όσοι το έχουν δοκιμάσει λένε ότι η ζύμη της πίτσας γίνεται τραγανή, σαν να έχει ψηθεί εκείνη την ώρα στον φούρνο, ενώ το τυρί γίνεται το ίδιο κολλώδες όπως την πρώτη φορά που ψήθηκε. Και είναι έτοιμη μέσα σε λίγα λεπτά, ώστε να μην περιμένεις τις «δύσκολες» ώρες.
Πρόσθεσε ελάχιστο νερό μέσα στο τηγάνι, σκέπασε και θα έχεις το απόλυτο αποτέλεσμα.
Για να δώσεις ακόμη περισσότερη φρεσκάδα μπορείς να ρίξεις λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο φρέσκο βασιλικό και όλα θα είναι καλύτερα.