Δεν πιστεύω να μην έχεις ήδη μάθει - για να μην πω δοκιμάσει - τον viral καφέ του TikTok ονόματι cloud coffee, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και η ζέστη μας ταλαιπωρεί.

Σε κάθε περίπτωση, το trend πήγε ένα level παραπάνω και πλέον αφορά και όσους αγαπούν το τσάι matcha. Ιδανικό, μάλιστα, για όσους θέλουν να κάνουν το matcha τους λίγο πιο ενδιαφέρον, πιο κρεμώδες και δροσιστικό. Και σε όλα αυτά βέβαια συμβάλλει η κρέμα - σύννεφο.

Η βάση αυτού του ροφήματος εξαρτάται από τα γούστα σου. Ορισμένοι επιλέγουν γάλα της αρεσκείας τους, συνήθως φυτικό, ρίχνοντάς το πάνω σε πάγο πριν προσθέσουν τη σκόνη matcha, κάτι που θα το έκανε να μοιάζει περισσότερο με ένα κλασικό matcha latte. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, το σύννεφο matcha στην κορυφή κάνει τη διαφορά. Αυτό απαιτεί δύο συστατικά: σκόνη matcha και κρέμα γάλακτος (ζωική ή vegan). 

Αρκετοί πάλι επιλέγουν νερό καρύδας αντί για γάλα, ονομάζοντας το αποτέλεσμα coconut cloud matcha και αυτό είναι ένα επίσης ένα ενδιαφέρον twist.

@teabeast.cz Coconut matcha cloud 🥥🍵☁️ Sladká, krémová a úplně neodolatelná kombinace 🤩 Ingredience: 🥛 100 ml smetany 🍵 2 g matchy 🥥 kokosová voda #matcha #matchatea #matcharecipe #coconutmatcha #matchacoconut #teabeast ♬ Real Love Baby - Father John Misty

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά πώς μπορείς να φτιάξεις το cloud matcha: 

Υλικά 

  • γάλα της επιλογής σου
  • γλυκαντικό της επιλογής σου, προαιρετικά (πχ. σιρόπι σφενδάμου, αγαύης, ζάχαρη)
  • 4 γρ. σκόνη matcha
  • κρέμα γάλακτος (ζωική ή φυτική)
  • πάγο

Διαδικασία 

  1. Ρίξε στο γάλα που έχεις επιλέξει τον πάγο. Αν θέλεις μεγαλύτερη αναλογία γάλακτος προς matcha, πρόσθεσε περισσότερο γάλα, ανάλογα βέβαια και με το μέγεθος του ποτηριού. Όποια και αν είναι η ποσότητα, άφησε ένα κενό 2 εκ. από το χείλος του ποτηριού, για να δώσεις χώρο για το «σύννεφο» matcha.
  2. Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να χτυπήσεις το matcha. Βάλε την κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό μπολάκι ή ποτήρι και στη συνέχεια κοσκίνισε τη σκόνη μάτσα στην κρέμα γάλακτος, χρησιμοποιώντας ένα μικρό σουρωτήρι.
  3. Χτύπα με τη βοήθεια του αναδευτήρα μέχρι το μείγμα να γίνει σαντιγί. Η κρέμα πρέπει να είναι αφράτη.
  4. Ρίξε το με προσοχή πάνω στο ποτήρι με την παγωμένη βάση γάλακτος - πάγου, βάλε το καλαμάκι σου και απόλαυσε!