Υλικά
για περίπου 40 κομμάτια
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 220 ml κρέμα γάλακτος
- ¾ φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. μπράντι ή κονιάκ
- κακάο κοσκινισμένο
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα τρουφάκια σοκολάτας με καρύδια και μπράντι κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
- Σ' ένα κατσρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Αναμειγνύουμε τα καρύδια με το ποτό και ρίχνουμε το μείγμα στη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να σφίξει. Στην περίπτωση που βιαζόμαστε μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο.
- Απλώνουμε σε ρηχό πιάτο μπόλικο κακάο. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλίτσες. Κυλάμε τις μπαλίτσες στο κακάο, μέχρι να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με άλλους ξηρούς καρπούς, όπως φουντούκια ή αμύγδαλα.
- Εάν θέλουμε πιο σφιχτό το μείγμα μας, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένα μπισκότα βουτύρου ή όποια άλλα μπισκότα μας αρέσουν.