Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρέθηκε στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στα Φάρσαλα, την πατρίδα του χαλβά Φαρσάλων. Εκεί η Νέτη Φίλια, ρεπόρτερ της εκπομπής συνάντησε τον Σάκη Αρχοντή, ζαχαροπλάστη δεύτερης γενιάς που συνεχίζει την παράδοση του χαλβά στην επιχείρηση που κρατά από το 1925. 

Στην ουσία πρόκειται για ένα γλυκό που όπως είπε στην κάμερα της εκπομπής ξεκίνησε επί Τουρκοκρατίας και το έδιναν στους γάμους, τα πανηγύρια και τα παζάρια που γινόντουσαν τότε. Είχε συνδεθεί με την χαρά επομένως. Επισημαίνει κιόλας ότι: «Αναδείχθηκε στην περιοχή γιατί εδώ ήταν οι καλύτεροι τεχνίτες σε όλη τη Θεσσαλία». 

Στη συνέχεια έδειξε την τέχνη πίσω από τον χαλβά Φαρσάλων καθώς και όλα τα βήματα που χρειάζονται από τους τεχνίτες να γίνουν προκειμένου να πετύχει το γλυκό. Εξηγεί ότι το σωστό ψήσιμο του χαλβά διαρκεί τουλάχιστον μία ώρα. και το καζάνι που χρησιμοποιείται είναι φτιαγμένο από χαλκό, για να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ όλη η δουλειά γίνεται αποκλειστικά και μόνο με το χέρι. Πρώτα στο καζάνι ρίχνει το νερό με τη ζάχαρη και αφού βράσει προσθέτει το νιεστέ με τα αμύγδαλα. Μόλις το κάτω μέρος έχει ψηθεί κάνει μια κυκλική κίνηση και το γυρνάει εντός του καζανιού. Εδώ είναι που παίζει σημαντικό ρόλο και το κομμάτι της τεχνικής. 

Η ρεπόρτερ της εκπομπής μόλις δοκίμασε την πρώτη μπουκιά από τον αχνιστό χαλβά σχολίασε: «Φανταστικό» και έσπευσε να πάρει και δεύτερο κομμάτι. Η αλήθεια είναι πως οι ντόπιοι αγωνίζονται μέχρι και σήμερα, για να κατοχυρωθεί ο χαλβάς Φαρσάλων ως προϊόν με ονομασία προέλευσης.