
Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρέθηκε στην Κοζάνη και επισκέφτηκε τη βιομηχανία γάλακτος «Το Μαρκάτι», μια τοπική δύναμη στα γαλακτοκομικά, με αγάπη για την ποιότητα και σεβασμό στην παράδοση. Δεν γινόταν λοιπόν να μη γνωρίσουμε μέσα από την κάμερα της εκπομπής, όχι μόνο τους ανθρώπους της βιομηχανίας με ιστορία πάνω από 30 χρόνια, αλλά και όλη τη διαδικασία παραγωγής για το γιαούρτι και το γάλα.
«Ξεκινήσαμε από μια κτηνοτροφική μονάδα που είχαμε και μετά εξελιχθήκαμε. Στην αρχή φτιάχναμε απλώς γιαούρτι και πλέον έχουμε χτίσει μια ιστορία 33 χρόνων πάνω στο αντικείμενο αυτό. Αρχίσαμε με το παραδοσιακό γιαούρτι, προϊόν που το πιστεύουμε και εστιάζουμε πάνω του γιατί έχει να κάνει με την ελληνική φύση και έχει φτάσει σε όλο τον κόσμο», λέει ο Χρήστος Διαφάς, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Έχει πολύ ενδιαφέρον μάλιστα όλη η παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής του πρόβειου γιαουρτιού στην κάμερα της εκπομπής. Από τα πρώτα βήματα, μέχρι το τελικό στάδιο με την τοποθέτηση των συσκευασιών και την προετοιμασία για να φτάσουν στα χέρια του καταναλωτή. Είναι σημαντικό μια επιχείρηση να μη φοβάται να δείξει τον τρόπο που δουλεύει, αλλά αντιθέτως να είναι τόσο πρόθυμη να ενημερώσει τον κόσμο για τις μεθόδους και τις πρώτες ύλες της.
«Ίσως ο περισσότερος κόσμος να μην ξέρει ότι το παραδοσιακό γιαούρτι είναι το πραγματικό. Για την ακρίβεια, αυτό που λέμε "ζωντανό", αυτό μέσα από το οποίο μπορούμε να πάρουμε γάλα και να φτιάξουμε ξανά γιαούρτι. Φροντίζουμε, μάλιστα το προϊόν μας να είναι το καλύτερο, γιατί θέλουμε να μένουμε σταθεροί στην ποιότητα και να προσφέρουμε στον κόσμο, ό,τι έχει μάθει από εμάς τόσα χρόνια», υποστηρίζει ο Χρήστος.