Όταν οι ζεστές μέρες κάνουν την εμφάνισή τους, τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ποτήρι παγωμένης λεμονάδας. Δροσιστική, αρωματική και απολαυστική, θα σε ξεδιψάσει και θα σε κάνει να θέλεις κι άλλο. 

Παρακάτω θα βρεις τη δική μου συνταγή για σπιτική λεμονάδα – εύχομαι να γίνει και το δικό σου αγαπημένο καλοκαιρινό ρόφημα.
 

Δροσιστική λεμονάδα

Υλικά 

για 1,3 lt συμπυκνωμένο χυμό

  • 1.200 γρ. ζάχαρη
  • 800 ml νερό
  • ξύσμα από 6 λεμόνια
  • 650 ml χυμό λεμονιού φρεσκοστυμένο 

Για το σερβρίρισμα

  • νερό φυσικό ή ανθρακούχο
  • πάγο
  • φύλλα δυόσμου

Διαδικασία

  1. Για τη σπιτική λεμονάδα, παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και στύβουμε το χυμό. Δεν χρειάζεται να τον σουρώσουμε.
  2. Ρίχνουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει βράση το σιρόπι.
  3. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει ελαφρά το σιρόπι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  4. Αφού κρυώσει η λεμονάδα την περνάμε από σουρωτήρι και την μεταφέρουμε σε γυάλινα μπουκάλια με τη βοήθεια χωνιού. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και την αφήνουμε για περίπου 10 ώρες.
  5. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ρίχνουμε 2-3 δάχτυλα σιρόπι λεμονιού στο ποτήρι, προσθέτουμε παγάκια και απογεμίζουμε με κρύο νερό - μεταλλικό ή ανθρακούχο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε προσθέτοντας φυλλαράκια δυόσμου.