Η κράτηση τραπεζιού ακόμη και στην Αθήνα έχει εξελιχθεί σε ένα δύσκολο σπορ, ειδικά όσον αφορά στα εστιατόρια που κυκλοφορούν περισσότερο στα social media και γίνονται αμέσως talk of the town. Το να κλείσεις όμως τραπέζι σε ένα από τα πιο περιζήτητα εστιατόρια του κόσμου είναι ακόμη πιο δύσκολο. 

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της εταιρίας τεχνολογίας φιλοξενίας Dojo, η ζήτηση για δυσεύρετα τραπέζια σε όλο τον κόσμο συνεχίζει να αυξάνεται, με ορισμένα εστιατόρια να απαιτούν αναμονή ακόμη και ενός έτους, τιμές μεταπώλησης κρατήσεων που φτάνουν τις χιλιάδες ή, σε μια περίπτωση, μια χειρόγραφη κάρτα για να ληφθεί υπόψη η αίτηση.

Αν αναρωτιέσαι ποια εστιατόρια είναι πραγματικά τα πιο δύσκολα για να κάνες κράτηση, η Dojo έχει δημοσιεύσει δύο λεπτομερείς λίστες με αυτά, μία με δεδομένα από όλο τον κόσμο και μία που αφορά μόνο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η παγκόσμια λίστα περιλαμβάνει δημοφιλή μενού γευσιγνωσίας, οικογενειακές επιχειρήσεις και εστιατόρια που λειτουργούν περισσότερο σαν ιδιωτικά κλαμπ. 

Κάθε εστιατόριο στη λίστα έχει έναν εκτιμώμενο χρόνο αναμονής για να βρεις τραπέζι και μια βαθμολογία στα 100 που δείχνει πόσο δύσκολο είναι να γευματίσεις εκεί (με βαθμολογία 100 να υποδηλώνει τα πιο επιλεκτικά μέρη). 


Η λίστα με τα εστιατόρια του κόσμου που είναι πιο δύσκολο να κλείσεις τραπέζι 

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρέθηκε το εστιατόριο The Lost Kitchen στο Φρίντομ του Μέιν, αφού όσοι επιθυμούν να κλείσουν τραπέζι εκεί πρέπει να στείλουν ταχυδρομικώς μια χειρόγραφη καρτ ποστάλ. Το έχεις ξανακούσει ποτέ; Για όλα υπάρχει πρώτη φορά. 

Στη συνέχεια έρχεται το Rao's, ένα ιστορικό ιταλικό εστιατόριο που μετρά 130 χρόνια ζωής στη Νέα Υόρκη. Για να βρεις τραπέζι να καθίσεις εκεί θα πρέπει να βρεις κάποιον από τους πιστούς θαμώνες, οι οποίοι μοιράζουν προσκλήσεις σε όσους ενδιαφερόμενους εκείνοι θέλουν. 

Τρίτο στη σειρά έρχεται το Disfrutar της Βαρκελώνης, ένα εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin, γνωστό για τα πρωτοποριακά πιάτα του μενού γευσιγνωσίας, το οποίο απαιτεί κράτηση ένα ολόκληρο χρόνο πριν. 

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και το House of Prime Rib στην Καλιφόρνια που απαιτεί επίσης 365 μέρες...υπομονής. Το συγκεκριμένο σερβίρει πιάτα αγγλικής κουζίνας από το 1949. Οι ξύλινες επενδύσεις, τα τζάκια και τα λευκά τραπεζομάντιλα θυμίζουν τις παραδοσιακές του ρίζες και συνθέτουν μία μοναδική ατμόσφαιρα, όμως, αξίζει τελικά όλη αυτή η αναμονή; 

Δες εδώ την πλήρη λίστα που δημοσίευσε το Dojo