Στην πολυσύχναστη λεωφόρο Δημ. Γούναρη στην Άνω Γλυφάδα, άνοιξε τις πόρτες του εδώ και λίγο καιρό ένα νέο ιαπωνικό εστιατόριο, που έχει αρχίσει ήδη να κάνει τον γύρο του στα social media accounts των κατοίκων της περιοχής, παρά το γεγονός ότι δε βρίσκεται στο κέντρο της Γλυφάδας.
Πρόκειται για το Ryōtei, που συστήνεται ως ιαπωνική gastropub και βρήκε τη θέση του σε μία «πιάτσα» επί του δρόμου, ανάμεσα σε αρκετές επιχειρήσεις καφεστίασης και διάφορες έθνικ επιλογές. Πίσω από το concept βρίσκεται ένα γνώριμο πρόσωπο στα νότια προάστια, ο σεφ Αντώνης Κορκούτας, που εδώ και 13 χρόνια βρίσκεται στο εστιατόριο Ιθάκη στη Βουλιαγμένη, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν οι σεφ Κατερίνα Κουρμούλη και Γιάννης Τζοινάλ και ο διατροφολόγος Ανδρέας Κωνσταντουδάκης. «Μετά από χρόνια σε ιαπωνικές κουζίνες και ατελείωτες ώρες δημιουργίας συνταγών, αυτό το όνειρο πήρε επιτέλους σάρκα και οστά εδώ στη Γλυφάδα», αναφέρει η ομάδα του εστιατορίου.
Στο δια ταύτα, στο νέο ιαπωνικό εστιατόριο της Γλυφάδας θα βρεις μεταξύ άλλων από ενδιαφέρουσες σαλάτες, όπως αυτή με ανάμεικτα πράσινα λαχανικά, crispy πάπια, αγγούρι, τραγανό κρεμμύδι και vinaigrette lemon hoisin, μέχρι ιαπωνικό crispy chicken, dumplings με χοιρινό, λάχανο και garlic soy sauce, αλλά και το δικό τους smashed burger με διπλό cheddar, iceberg και unami sauce.
Από το μενού δεν λείπουν τα bao buns και τα sandos - πώς θα γινόταν αλλιώς, άλλωστε -, σούπες, ράμεν και noodles. Ο κατάλογος περιλαμβάνει επίσης μία αρκετά πλήρη λίστα με signature sushi, sasimi, nigiri και hosomaki rolls και βέβαια sake για να συνοδεύσει το φαγητό.
Ryōtei
Δημ. Γούναρη 118, Γλυφάδα
Τηλέφωνο: 211-21.81.647
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 16:00-23:30, Σάββατο-Κυριακή 13:30-23:30