Ο αγρότης Γιώργος Δούβας μαζί με τους γεωπόνους γιους του αφού πειραματίστηκαν αρκετά, αποφάσισαν να καλλιεργήσουν το εξωτικό dragon fruit, μια πολύ ακριβή καλλιέργεια σύμφωνα με τα λεγόμενά του. Στην Καλαμάτα λοιπόν τους βρήκε και η κάμερα της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» για να μάθει πώς έχει καταφέρει αυτό το τόσο εξωτικό φρούτο να ευδοκιμήσει στην ελληνική γη.
«Σ' εμάς έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο μικροκλίμα της περιοχής. Χρειάζεται ζέστη αλλά η ακτινοβολία μπορεί να του δημιουργήσει προβλήματα. Χαρακτηρίζεται ως superfood και διαθέτει τρεις φορές περισσότερη βιταμίνη C από το καρότο. Θεωρείται αντιοξειδωτικό, περιέχει λιπαρά ωμέγα 3, ενώ είναι πλούσιο σε κάλλιο και σίδηρο και η φυτική χρωστική που διαθέτει συνδέεται με μειωμένα επίπεδα εμφάνισης καρκίνου του προστάτη», λέει ο Κωνσταντίνος για το φρούτο του δράκου ή αλλιώς dragon fruit.
Αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει και τις ενέργειες σε μια μονάδα επεξεργασίας για να φτιάξουν μαρμελάδες από το φρούτο και να τις κυκλοφορήσουν στην αγορά. Μάλιστα, λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα, στην περιοχή της Τριφυλίας, βρίσκεται το τρίτο μεγαλύτερο κέντρο θερμοκηπίων της χώρας με συνολική παραγωγή 85.000 τόνων κηπευτικών.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Δούβα, κάθε ποικιλία dragon fruit έχει διαφορετική γεύση. Συγκεκριμένα, το dragon fruit που δοκίμασε η Ευλαμπία Ρέβη, της θύμισε σύκο, ενώ σχολίασε και την επίγευση που της άφησε, την οποία βρήκε ιδιαίτερη και νόστιμη. «Σερβίρεται συνήθως παγωμένο με μερικές σταγόνες λεμονιού ή λάιμ και συνδυάζεται εξαιρετικά με μάνγκο, παπάγια ή άλλα τροπικά φρούτα», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος.
Τα δύο αδέρφια πλέον φτιάχνουν και αποξηραμένα φρούτα του δράκου. «Η ελληνική αγορά έχει ανταποκριθεί με τεράστια αγάπη και αποδοχή. Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα και για μεγαλύτερη παραγωγή με τη ζήτηση που φαίνεται να υπάρχει στη χώρα», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Δούβας.