Οι Ιορδάνης Τσενεκλίδης και Παναγιώτης Σιαφάκας είναι η ψυχή πίσω από το Nomade et Sauvage — μια ομάδα που δημιουργεί υπαίθριες γαστρονομικές εμπειρίες στα πιο απίθανα σημεία της χώρας. Από δάση και ποτάμια, μέχρι κορυφές βουνών και λεμονιές, μεταφέρουν μαζί τους όλο τον εξοπλισμό: μαντέμια, σιδεριές, τάβλες και τα απαραίτητα σκεύη που σπάνια βρίσκονται σήμερα ή χρειάζονται ειδικούς για να συντηρηθούν.
Όπως εξηγούν στην Ιωάννα, κάθε τραπέζι είναι ένα ολόκληρο εγχείρημα: «Μπορεί να οργανώσουμε 3 με 5 γεύματα την εβδομάδα, ανάλογα με την εποχή και το μέρος. Πίσω από κάθε εμπειρία κρύβεται πολλή προετοιμασία — από το κουβάλημα των σκευών και τη φωτιά, μέχρι την επικοινωνία με τους παραγωγούς για να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα κάθε περιοχής».
Οι δυο μάγειρες μοιράζονται μαζί της ιστορίες που συγκινούν - όπως εκείνη της γιαγιάς στα Γιάννενα που ξέσπασε σε δάκρυα βλέποντας τη φωτιά να ανάβει ξημερώματα. «Δεν ξέρουμε τι την άγγιξε, αλλά εκείνη η στιγμή θα μας μείνει αξέχαστη», λέει ο Παναγιώτης.
Και βέβαια, δεν λείπουν και οι πιο ρομαντικές στιγμές: «Το πιο ξεχωριστό τραπέζι μας ήταν για δύο άτομα — μια πρόταση γάμου στο Αμύνταιο, μέσα στη φύση. Του είχαμε πει πως αν εκείνη πει “όχι”, δεν θέλουμε λεφτά!» θυμούνται γελώντας.
Ό,τι κι αν συμβεί, ένα είναι σίγουρο: «Στο τέλος όλοι φεύγουν με χαμόγελο», λένε οι δημιουργοί του Nomade et Sauvage.
Άκουσε παρακάτω ολόκληρο το επεισόδιο της σειράς «Έχω ένα μυστικό» με την Ιωάννα Σταμούλου και γνώρισε τους ανθρώπους που μετατρέπουν τη φύση στο ωραιότερο εστιατόριο του κόσμου.