Υλικά
            
        
        
        
        
    Για την υγρή βάση, σε κατσαρόλα
- 700 γρ. ζάχαρη
 - 480 γρ. μέλι
 - 320 γρ. βούτυρο
 - 320 γρ. γλυκόζη
 - 480 γρ. ταχίνι
 - 128 γρ. νερό
 
Για το μείγμα των στερεών, σε μίξερ με «φτερό»
- 2 κιλά νιφάδες βρώμης
 - 320 γρ. σουσάμι
 - 500 γρ. ηλιόσπορο
 - 240 γρ λιναρόσπορο
 - 880 γρ φιλέ αμυγδάλου
 - 368 γρ αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες & κράνμπερι)
 - 500 γρ. φιστικοβούτυρο
 - 1 κιλό σκόνη φλωρεντίνας
 
 Διαδικασία
        
            
        
                            
                        
            
    Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή) 
        Προετοιμάζουμε την υγρή βάση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο, τη γλυκόζη, το ταχίνι και το νερό.
 - Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, χωρίς να βράσει.
 
Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά
- Στον κάδο του μίξερ, με το εξάρτημα «φτερό», τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά: βρώμη, σουσάμι, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, αμύγδαλο φιλέ, αποξηραμένα φρούτα, φιστικοβούτυρο και σκόνη φλωρεντίνας.
 - Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν.
 - Προσθέτουμε σταδιακά την υγρή βάση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Για το σωστό σχηματισμό
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
 - Απλώνουμε το μείγμα σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε πάχος περίπου 1 εκ.
 - Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
 - Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και κόβουμε σε μπάρες ή άλλα σχήματα της επιλογής μας.
 
Καλό είναι να φυλάσσουμε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο για μέγιστη φρεσκάδα και διάρκεια.