
Υλικά
Για την πανακότα
- 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
- 100 ml γάλα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 8 γρ. φύλλα ζελατίνης (4 φύλλα)
Για το ζελέ κεράσι
- 400 ml χυμό κεράσι ή κεράσι - ρόδι για πιο έντονο χρώμα
- 100 ml prosecco ή γλυκό λευκό κρασί (προαιρετικά)
- 60 γρ. ζάχαρη
- 10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
- κεράσια φρέσκα, χωρίς κουκούτσι, για το σερβίρισμα
Λευκό, ημιαφρώδες Μοσχάτο με αρώματα βερίκοκου, άνθεων και εσπεριδοειδών, απαλό στο στόμα με φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Deus White Cavino
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το δίχρωμο γλυκό ψυγείου με πανακότα και ζελέ κεράσι, ξεκινάμε φτιάχνοντας το ζελέ. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά και ζεσταίνουμε το ⅓ του χυμού με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη στραγγισμένη, ανακατεύουμε να λιώσει και έπειτα ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό και το prosecco, αν χρησιμοποιούμε.
- Μοιράζουμε το ζελέ σε 6 ποτήρια τα οποία τοποθετούμε λοξά, ακουμπισμένα σε θήκη για muffin ή σε πετσέτα μέσα σε ταψί ώστε να γέρνουν, για να πήξει το ζελέ σε γωνία.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και την πανακότα: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά και σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσέχοντας να μη βράσουν.
- Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη. Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και κατόπιν βγάζουμε τα ποτήρια με το ζελέ από το ψυγείο και μοιράζουμε προσεκτικά την πανακότα πάνω από το ζελέ.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει πλήρως.
- Σερβίρουμε με φρέσκα κεράσια από πάνω.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το prosecco με φυσικό χυμό ροδιού για μη αλκοολική εκδοχή.