Υλικά

Για την πανακότα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 ml γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 8 γρ. φύλλα ζελατίνης (4 φύλλα)

Για το ζελέ κεράσι

  • 400 ml χυμό κεράσι ή κεράσι - ρόδι για πιο έντονο χρώμα
  • 100 ml prosecco ή γλυκό λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα)
  • κεράσια φρέσκα, χωρίς κουκούτσι, για το σερβίρισμα

Λευκό, ημιαφρώδες Μοσχάτο με αρώματα βερίκοκου, άνθεων και εσπεριδοειδών, απαλό στο στόμα με φρουτώδη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Deus White Cavino

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το δίχρωμο γλυκό ψυγείου με πανακότα και ζελέ κεράσι, ξεκινάμε φτιάχνοντας το ζελέ. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά και ζεσταίνουμε το ⅓ του χυμού με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη στραγγισμένη, ανακατεύουμε να λιώσει και έπειτα ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό και το prosecco, αν χρησιμοποιούμε.
  3. Μοιράζουμε το ζελέ σε 6 ποτήρια τα οποία τοποθετούμε λοξά, ακουμπισμένα σε θήκη για muffin ή σε πετσέτα μέσα σε ταψί ώστε να γέρνουν, για να πήξει το ζελέ σε γωνία.
  4. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει καλά.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και την πανακότα: Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά και σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια, προσέχοντας να μη βράσουν.
  6. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη. Ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.
  7. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς και κατόπιν βγάζουμε τα ποτήρια με το ζελέ από το ψυγείο και μοιράζουμε προσεκτικά την πανακότα πάνω από το ζελέ.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει πλήρως.
  9. Σερβίρουμε με φρέσκα κεράσια από πάνω.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το prosecco με φυσικό χυμό ροδιού για μη αλκοολική εκδοχή.