Υλικά
  • 360 ml κρέμα γάλακτος
  • 240 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. σαφράν
  • ½-1 κ.γ. ροδόνερο
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκομμένα
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 1κ.γ. βανίλια
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το παγωτό σαφράν με φιστίκια και ροδόνερο ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σαφράν και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  3. Χτυπάμε τους κρόκους σε ένα μπολ και προσθέτουμε σταδιακά λίγο από το ζεστό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη μαγειρευτούν οι κρόκοι.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα, επαναφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πήξει και να καλύπτει τη ράχη ενός κουταλιού.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ροδόνερο και τη βανίλια. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
  6. Όταν το μείγμα κρυώσει, το τοποθετούμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ανακατεύουμε κάθε 30 λεπτά για 3-4 ώρες μέχρι να πήξει.
  7. Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, το σερβίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, τα οποία προσθέτουμε στο τέλος για να μη χάσουν την τραγανότητά τους.

Για πιο έντονη γεύση, αφήνουμε το σαφράν να μουλιάσει σε λίγες κουταλιές ζεστό γάλα για 10 λεπτά πριν το προσθέσουμε στο μείγμα.