
Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να φτιάξουμε απολαυστικό και κρεμώδες παγωτό στο σπίτι. Θα χρειαστούμε 1 μίξερ χειρός, 1 μπολ και 4 υλικά. Η μόνη ιδιαιτερότητά του είναι ότι πριν απ’ όλα πρέπει να περιποιηθούμε λίγο τις βανίλιες: Θα τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια και θα τις βράσουμε για λίγα λεπτά με ζάχαρη. Και αφού κρυώσουν θα τις χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε γεύση και χρώμα στο παγωτό μας.
Υλικά
- 600 γρ. βανίλιες ώριμες
- 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το παγωτό με βανίλιες πλένουμε καλά τις βανίλιες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας το κουκούτσι.
- Έπειτα τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Αποσύρουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ.
- Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα 2/3 από τις βανίλιες που έχουμε ετοιμάσει και τις πολτοποιούμε. Ρίχνουμε το πολτό στην κρέμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις βανίλιες που έχουμε φυλάξει. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα σε μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
- Σερβίρουμε αφού αφήσουμε το παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά.