Αν υπάρχει ένα γλυκό που συνδέεται όσο κανένα άλλο με τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές του καλοκαιριού, αυτό είναι το παγωτό. Δροσερό, απολαυστικό, σε αμέτρητες γεύσεις και συνδυασμούς, έχει μια μοναδική ικανότητα να σε κάνει να χαμογελάς από την πρώτη κουταλιά. Είτε είσαι λάτρης της σοκολάτας, είτε προτιμάς τα πιο φρουτένια, ελαφριά παγωτά, είτε σου αρέσουν οι πιο δημιουργικές γεύσεις, πάντα υπάρχει μια συνταγή που ταιριάζει στα γούστα και τη διάθεσή σου.

Σίγουρα πάντως την παρακάτω συνταγή θα θες να τη δοκιμάσεις για την ευκολία και τη νοστιμιά που έχει και φυσικά μόλις το φτιάξεις, μην ξεχάσεις να το ανεβάσεις στα social και να μας κάνεις tag. 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (4 ξυλάκια):
Ενέργεια: 194 kcal
Υδατάνθρακες: 25.6 γρ.
Πρωτεΐνη: 4.9 γρ.
Λιπαρά: 7.8 γρ.
Φυτικές Ίνες: 3.7 γρ. 

για 4 παγωτά  

Υλικά

  • 250 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι (300 γρ. με κουκούτσι)
  • 2 κ.σ. σπόρους chia
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας

Διαδικασία

  1. Για το παγωτό κεράσι με σοκολάτα, πρώτα πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κουκούτσια και σε πολυκοπτικό μηχάνημα τα χτυπάμε με το μέλι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε τους σπόρους chia και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης για παγωτό προσθέτοντας ξυλάκια και καταψύχουμε για μερικές ώρες.
  4. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα και βυθίζουμε σε αυτή τα ξυλάκια μέχρι τη μέση τους.
  5. Επαναφέρουμε στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και απολαμβάνουμε υπεύθυνα.