Υλικά

για 45 μπισκότα 

  • 250 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τριμμένα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο 
  • λίγο αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα μπισκότα αμυγδάλου σε σχήμα καρδιάς γεμιστά με μαρμελάδα φράουλα κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ και το ανακατεύουμε με το τριμμένο αμύγδαλο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και λίγο αλάτι. 
  2. Προσθέτουμε τα κυβάκια του βουτύρου και ξεκινάμε να το τρίβουμε με τα χέρια με το μείγμα του αλευριού, μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
  3. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το κονιάκ και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει ομοιογενής και εύπλαστη η ζύμη μας. Δεν πρέπει να παραζυμώσουμε, μόλις ενωθούν τα υλικά μας και γίνει ομοιογενής η ζύμη σταματάμε.
  4. Κάνουμε τη ζύμη μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη τροφίμων και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα και την πλάθουμε σε μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα με τον πλάστη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών. Για μεγαλύτερη ευκολία στο άνοιγμα τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος.
  7. Κόβουμε με κουπ-πατ μπισκότα σε σχήμα καρδιάς. Με ένα μικρότερο κουπ-πατ επίσης σε σχήμα καρδιάς κόβουμε από τα μισά μπισκότα και αφαιρούμε από το κέντρο τους ζύμη, αφήνοντας μια άδεια καρδιά στο κέντρο τους.
  8. Παίρνουμε προσεκτικά τα μπισκότα με σπάτουλα και τα αραδιάζουμε σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  9. Τα ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
  10. Αν είναι πολύ σκληρή η μαρμελάδα, την αραιώνουμε με 1 κ.σ. λικέρ να γίνει πιο εύκολα διαχειρίσιμη και την αλείφουμε στα μπισκότα που δεν έχουν τρύπα.
  11. Αυτά με την τρύπα τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και στη συνέχεια τα κολλάμε πάνω σε αυτά με τη μαρμελάδα.

Διατηρούμε τα μπισκότα μας στοιβαγμένα προσεκτικά σε πλατύ μεταλλικό σκεύος με καπάκι που κλείνει καλά.