
Υλικά
Για τη μους
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (πλήρες)
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γρ. ζάχαρη
- 4 γρ. φύλλα ζελατίνης
- 30 γρ. ινδοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
- ινδοκάρυδο καβουρδισμένο ή flakes καρύδας, για το γαρνίρισμα
Για τα φρούτα
- 1 κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό (~300 γρ. στραγγισμένο)
- 2 ροδάκινα ώριμα
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Γλυκό κρασί Μοσχάτο με ανθικά αρώματα, πλούσιο στόμα με γεύσεις βανίλιας και μελιού και περγαμόντου. Η πρόταση του WSPC: Nopera Sweet Wine
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τη μους γιαουρτιού με ανανά, ροδάκινο και καρύδα κόβουμε τον ανανά και τα ροδάκινα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε μαζί σε μπολ.
- Περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τα κρατάμε στο ψυγείο.
- Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος (προσέχοντας να μη βράσει) και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και το τριμμένο ινδοκάρυδο αν χρησιμοποιήσουμε.
- Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί και την ενσωματώνουμε στο μείγμα του γιαουρτιού, μαζί με τη ζελατίνη.
- Για να στήσιμου το γλυκό, μοιράζουμε σε ποτήρια στρώσεις από μους, φρούτα και πάλι μους και τέλος γαρνίρουμε με λίγα κομμάτια φρούτων και καβουρδισμένο ινδοκάρυδο ή φλοίδες καρύδας.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η μους και σερβίρουμε.
- Για ακόμη πιο εξωτική γεύση μπορούμε να προσθέσουμ λίγο ρούμι ή Malibu στα φρούτα.
- Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γιαούρτι με μασκαρπόνε ή μείγμα γιαουρτιού με τυρί κρέμα.