Υλικά
για 40 τεμάχια
- 180 γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. ασπράδια αυγών (περίπου 5 αυγά)
- 1 πρέζα αλάτι
- 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
- μαρμελάδα ροδάκινο για τη γέμιση
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα μακαρόν με γεύση ροδάκινο περνάμε την πούδρα αμυγδάλου και την άχνη ζάχαρη από σουρωτήρι και έπειτα τις ανακατεύουμε.
- Προσαρμόζουμε στο μίξερ το σύρμα και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
- Με το μίξερ πάντα σε λειτουργία ξεκινάμε να προσθέτουμε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε μια πολύ σφιχτή μαρέγκα.
- Κρατάμε τη μισή μαρέγκα στην άκρη μέσα σε ένα μπολ και ενσωματώνουμε στην υπόλοιπη το μείγμα της πούδρας αμυγδάλου, χτυπώντας για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ.
- Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δώσουμε πορτοκαλί χρώμα στο μείγμα μας.
- Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα που αφήσαμε στην άκρη, δουλεύοντάς τη με απαλές κυκλικές κινήσεις μιας σπάτουλας.
- Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και κόβουμε παχουλούς δίσκους πάνω σε 2 ρηχά ταψάκια τα οποία έχουμε στρώσει προηγουμένως με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προσέχουμε να έχουν ίδιο μέγεθος και να αφήνουμε κενό ανάμεσά τους.
- Αφήνουμε τα μακαρόν να στεγνώσουν για 2 ώρες και μέχρι να δημιουργήσουν μια κρούστα στην επιφάνεια τους.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C και ψήνουμε τα μακαρόν για 14 λεπτά.
- Έπειτα τα ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
- Μεταφέρουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή, στρογγυλή μύτη. Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα στο κέντρο ενός μακαρόν και κολλάμε πάνω του ένα δεύτερο. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τα φτιάξουμε όλα.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως. Διατηρούμε σε κουτί μεταλλικό ή δοχείο πορσελάνης.
- Αν δεν βρούμε έτοιμη πούδρα αμυγδάλου, χτυπάμε στον επεξεργαστή τροφίμων, σε δύο δόσεις, αντίστοιχη ποσότητα ασπρισμένου αμύγδαλου μαζί με την άχνη ζάχαρη και περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα. Αφήνουμε στην άκρη ότι μείνει στη σήτα.
- Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε μακαρόν με ό,τι γεύση φρούτου θέλουμε, όπως βερίκοκο, πορτοκάλι, λεμόνι, φράουλα, κεράσι, χρωματίζοντας το μείγμα με ανάλογο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ενώνοντας τα μακαρόν ανά δύο με αντίστοιχη γεύση μαρμελάδας.