Κέικ με ασπράδια

Υλικά

για μία στρογγυλή φόρμα κέικ

  • 180 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 430 γρ. ζάχαρη
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 375 ml γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου1 βανίλια
  • 7 ασπράδια αυγού

Για το σερβίρισμα

  • μαρμελάδα φράουλα
  • ζάχαρη άχνη

Ροζέ, Αφρώδες Brachetto με αρώματα τριαντάφυλλου και κόκκινων φρούτων, γλυκιά αίσθηση στο στόμα, ελαφρύ σώμα και ευχάριστη επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Brachetto Castello del Poggio Zonin

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το κέικ με ασπράδια και μαρμελάδα φράουλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς μια φόρμα για κέικ και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στον κάδο του μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά και χτυπάμε για 2-3 λεπτά, ή μέχρι να αφρατέψει.
  5. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι.
  6. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού στον κάδο του μίξερ σε τρία μέρη, εναλλάξ με το γάλα. Με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του κάδου μετά από κάθε προσθήκη.
  7. Σε ένα καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και τη βανίλια με μεγάλη ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν αφράτες κορυφές.
  8. Με μια σπάτουλα προσθέτουμε απαλά τα ασπράδια στο μείγμα του κέικ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Δε θα πρέπει να υπάρχουν λευκά σημεία.
  9. Ψήνουμε στο φούρνο για 50-55 λεπτά. Επειδή κάθε φούρνος έιναι διαφορετικός τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί το κέικ με ένα μαχαίρι.
  10. Μπήγουμε το μαχαίρι στο πιο ψηλό σημείο του κέικ, αν βγει καθαρό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
  11. Αφαιρούμε από το φούρνο και περιμένουμε 10 λεπτά. Απομακρύνουμε το κέικ από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.
  12. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και μαρμελάδα φράουλα.