Υλικά

για 25-30 μπισκότα 

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. μέλι ή μελάσα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τα gingerbread cookies χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, το μέλι ή τη μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα, να ενσωματωθούν.
  3. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
  4. Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
  5. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  7. Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, όπως αστεράκια, κόβουμε μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  8. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα στολίσουμε ή τα συσκευάσουμε.
  • Τυλίγουμε τα μπισκότα σε σακουλάκια ή τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα δένουμε με κορδέλες για να τα προσφέρουμε.
  • Για επιπλέον άρωμα μπορούμε να προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη.