Υλικά
για 25-30 μπισκότα
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 120 γρ. βούτυρο μαλακό
- 1 αυγό
- 150 γρ. μέλι ή μελάσα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. γαρίφαλο
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ. αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα gingerbread cookies χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το αυγό, το μέλι ή τη μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα, να ενσωματωθούν.
- Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στα υγρά και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ, όπως αστεράκια, κόβουμε μπισκότα και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα στολίσουμε ή τα συσκευάσουμε.
- Τυλίγουμε τα μπισκότα σε σακουλάκια ή τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και τα δένουμε με κορδέλες για να τα προσφέρουμε.
- Για επιπλέον άρωμα μπορούμε να προσθέτουμε ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη.
Αμαρυλλίς Τσέγκου