Υλικά
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κακάο
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας μαύρης
  • 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας λευκής

Για το ψήσιμο (όταν το λάβει ο παραλήπτης)

  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το μείγμα για brownies στρώνουμε τα υλικά με τη σειρά σε ψηλό βάζο των 750 ml. Πρώτα βάζουμε τη μισή ποσότητα αλευριού, μετά το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το κακάο, το υπόλοιπο αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, τις σταγόνες μαύρης σοκολάτας και τέλος, τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.
  2. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς.
  3. Προσθέτουμε ένα καρτελάκι με οδηγίες για το ψήσιμο: «Θα χρειαστούν 120 γρ. βούτυρο λιωμένο, 2 αυγά και καλό ανακάτεμα. Ψήστε στους 170°C για 20-25 λεπτά». 
  • Δένουμε το βάζο με κορδέλα για ολοκληρωμένο, γιορτινό δώρο.
  • Ο παραλήπτης μπορεί να προσθέσει στο μείγμα και ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα cranberries, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.