
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 αυγά μεγάλα
- ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι μεγάλο ή 2 μικρότερα
- 1 κ.σ. παπαρουνόσπορο (προαιρετικά)
Για το frosting και τη διακόσμηση
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. βούτυρο σκληρό
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- ξύσμα + χυμό από 1 λεμόνι
- χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο (προαιρετικά)
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για τα cupcakes λεμονιού με frosting τυριού και λευκής σοκολάτας, πρώτα ετοιμάζουμε το fronting: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
- Σε μπολ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα με σύρμα και ενσωματώνουμε το μείγμα της σοκολάτας μαζί με το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Αν το επιθυμούμε, προσθέτουμε λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα.
- Μεταφέρουμε το frosting σε κορνέ με κατσαρή μύτη και το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει, μέχρι να φτιάξουμε τα cupcakes.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C-180°C και τοποθετούμε 12 ειδικά χαρτάκια στις 12 υποδοχές μίας φόρμας για μάφιν.
- Χτυπάμε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και τέλος, τον παπαρουνόσπορο, αν χρησιμοποιήσουμε.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα χαρτάκια και ψήνουμε τα cupcakes στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα ξεφουρνίζουμε και μετά από 5 λεπτά, τα βγάζουμε μαζί με τα χαρτάκια τους πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
- Απλώνουμε το γλάσο στα cupcakes, σχηματίζοντας πάνω τους μεγάλες ροζέτες και τα διακοσμούμε με λίγο ακόμη ξύσμα λεμονιού.