Υλικά
  •  4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 75 γρ. βούτυρο που έχει μαλακώσει, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Για το γλάσο

  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)

Για τα κέικ

  1. Για τα ατομικά κεκάκια λεμονιού με γλάσο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Βουτυρώνουμε 12 φορμάκια για κέικ με τρύπα στη μέση, πασπαλίζουμε το εσωτερικό τους με αλεύρι και τινάζουμε να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
  3. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και το ξύσμα των λεμονιών, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ρίχνοντάς τα λίγα-λίγα και ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό.
  5. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και τον χυμό του λεμονιού και μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια. 
  6. Ψήνουμε τα κεκάκια στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.

Για το γλάσο

  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. από τον χυμό λεμονιού.
  2. Ανακατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα μέτριο γλάσο, ούτε πολύ πηχτό ούτε εντελώς αραιό. Ίσως χρειαστεί λίγες επιπλέον σταγόνες χυμό λεμονιού ή λίγη ζάχαρη άχνη, ώστε να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα.
  3. Περιχύνουμε τα κεκάκια με το γλάσο και πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού. Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς το γλάσο πριν τα σερβίρουμε σε πιατέλα. 

Αντί για ατομικά φορμάκια με τρύπα στη μέση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ενιαία φόρμα για μάφιν με 12 υποδοχές. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε στις υποδοχές 12 χαρτάκια για μάφιν και θα τις γεμίσουμε λίγο πάνω από τη μέση.