Άνοιξε τις πόρτες τους στα τέλη Οκτωβρίου στο ισόγειο του Lemos International Centre της Καρνεάδου δίνοντας μια νέα πνοή και θαλασσινό αέρα σε όλη την περιοχή. Το Sea you είναι το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Ανδρέα Ανδρουλακάκη του Γιώργου Παπαχριστοφόρου και του σεφ Δημήτρη Νίκολη και μας συστήνεται σαν seafood mezeri-εστιατόριο. Στ’ αλήθεια είναι ένα κομψό εστιατόριο – μεζεδοπωλείο με σοβαρό φαγητό κι εξειδίκευση στο ψάρι. Κολωνακιώτικο μεν, χαλαρό κι ακομπλεξάριστο δε. Από δω μπορεί να μην βλέπεις τη θάλασσα, όμως μπορείς να τη γευτείς και μαζί της να ταξιδέψεις σε αφρισμένα πελάγη ψαρένιας απόλαυσης.

Η ατμόσφαιρα

Sea you

Αυτό όμως που σε βάζει πραγματικά στο νόημα είναι η παραδοσιακή ψαριέρα που δεσπόζει στο χώρο.

Sea you

Τα τραπέζια είναι στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και όλα τα απαραίτητα μιας λουκούλλειας συνέχειας.

Ο χώρος είναι ιδιαίτερα χαριτωμένος, το χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους είναι το μπλε και το λευκό με μαύρες καμπύλες γραμμές που παραπέμπουν σε κύματα, ενώ μια τροφαντή ελιά στο κέντρο της σάλας, κάμποσες αναρριχώμενες πρασινάδες και καθρέφτες κάνουν το καλύτερό τους για να σε κάνουν να αισθανθείς πως βρίσκεσαι κάπου παραθαλάσσια κι όχι στο κέντρο της Αθήνας, στο βάθος ενός πολυώροφου κτιρίου. Αυτό όμως που σε βάζει πραγματικά στο νόημα είναι η παραδοσιακή ψαριέρα που δεσπόζει στο χώρο και πάνω της αναπαύεται η πλούσια ψαριά της ημέρας, άρτι αφιχθείσα από Χαλκίδα. Τα τραπέζια είναι στρωμένα με λευκά τραπεζομάντιλα και όλα τα απαραίτητα μιας λουκούλλειας συνέχειας, ενώ οι μαύρες μεταλλικές καρέκλες που παραπέμπουν σε μεζεδοπωλείο δίνουν μια πιο χαλαρή νότα στο όλον.

Τι δοκιμάσαμε

Sea you

Η ευθύνη και η εκτέλεση του μενού είναι του Δημήτρη Νίκολη ο οποίος φροντίζει να εξασφαλίζει καθημερινά εξαιρετική πρώτη ύλη από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες της Χαλκίδας.

Sea you

Λακέρδα πολίτικη με πίκλα κρεμμυδιού και ροζ πιπέρια που σερβίρεται μέσα σε ένα cosy κονσερβοκούτι.

Η ευθύνη και η εκτέλεση του μενού είναι του Δημήτρη Νίκολη ο οποίος φροντίζει να εξασφαλίζει καθημερινά εξαιρετική πρώτη ύλη από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες της Χαλκίδας κι αυτό είναι από μόνο του μια πρώτη εγγύηση ότι εδώ θα φας καλά. Ξεκινήσαμε με μια εντυπωσιακή βραστή σαλάτα που συνδύαζε φρέσκα φασολάκια με παντζάρι και ρεβίθια που ενορχήστρωνε μοναδικά μια ωραία βινεγκρέτ και δυο λογιών σουσάμια. Λακέρδα πολίτικη στη συνέχεια με πίκλα κρεμμυδιού και ροζ πιπέρια που σερβίρεται μέσα σε ένα cosy κονσερβοκούτι. 

Sea you

Το κοντοσούβλι καλαμαριού, ψήνεται στα κάρβουνα περασμένο σε μεταλλική σούβλα.

Sea you

Το Carpaccio κόκκινης γαρίδας περιχύνεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και λίγο lime είναι ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς και απλότητας.

Το Carpaccio κόκκινης γαρίδας περιχύνεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και λίγο lime είναι ένα πιάτο μοναδικής νοστιμιάς και απλότητας. Ο γόνος σουπιάς ήταν άψογα ψημένος και κατέφτασε με μοναδική του παρέα λίγο λαδολέμονο γι’ αυτό και πεντανόστιμος. Τα χτένια σοτέ είχαν κάτι από βελούδο στην υφή κι έδεναν άψογα με τον αέρινο πουρέ (espuma) πατάτας που τα συνόδευε στο πιάτο. Το κοντοσούβλι καλαμαριού, ψήνεται στα κάρβουνα περασμένο σε μεταλλική σούβλα που ο έμπειρος σερβιτόρος σου σερβίρει απελευθερώνοντας τα άψογα ψημένα κομμάτια με μια μόνο επιδέξια κίνηση. Συνοδεύεται με μελάνι σουπιάς και λαδολέμονο. Λουκούμι, δεν έχω άλλα λόγια, μιλάμε για αριστοτεχνικό ψήσιμο! 

Το κουσκουσότο γαρίδας είναι εκείνο το τροφαντό κουσκουσάκι που μαγειρεύεται μέσα σε μια πλούσια σάλτσα σαγανάκι δεμένη με μπισκ και σερβίρεται με ψίχα γαρίδας, cracker γραβιέρας και μια ολόκληρη κατακόκκινη ψητή γαρίδα με το κέλυφός της. Ένα πιάτο βαθειάς θαλασσινής νοστιμιάς. Κλείσαμε με μια tarte tatin από φιρίκι, σταφίδες και καρύδια που ψήθηκε για χάρη μας μέσα σε μαντεμένιο κατσαρολάκι και αναποδογυρίστηκε την τελευταία στιγμή στο πιάτο με μια κίνηση μπρος στα έκπληκτα μάτια μας. Το σερβίρισμα ολοκληρώθηκε με μια γενναία μπάλα παγωτό βανίλια.

Sea you

Αν το Sea you σου ανοίξει την όρεξη για ποτό, δεν θα πας μακριά.

Sea you

Το ατμοσφαιρικό 42 Bar βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Αν το Sea you σου ανοίξει την όρεξη για ποτό, δεν θα πας μακριά. Το ατμοσφαιρικό 42 Bar βρίσκεται ακριβώς δίπλα, δυο βήματα δηλαδή. Επίσης, στον επάνω όροφο βρίσκεται το Doors Live Art Space και μπορείς να συνδυάσεις την έξοδό σου για φαγητό με κάποιο live ή με θέατρο, ανάλογα τα γούστα σου και το πρόγραμμα. Προς το παρόν σκέφτομαι να επιστρέψω κάποιο Σάββατο ή Κυριακή μεσημέρι γιατί έμαθα ότι αυτές τις δυο μέρες παίζει το «Let’s Get Dirty» και ενθουσιάστηκα. Τι θα πει αυτό; Παίρνεις την παρέα σου στο Sea you, φοράτε τα bibs σας (σαλιάρες επί το ελληνικότερο) και τρώτε τα οστρακοειδή και τα ψαράκια σας με το χέρι, χωρίς τον κίνδυνο να λερώσετε το καλό σας φουστάνι ή το καλοσιδερωμένο σας πουκάμισο. Τέλειο; 

Sea you

Lemos International Centre, Καρνεάδου 25, Κολωνάκι

 

Τηλέφωνο: 210-72.94.056 & 69-89.16.16.28
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 18:00-02:00, Σάββατο 13:00-02:00, Κυριακή 13:00-20:00
Κόστος: 40-50ευρώ / άτομο χωρίς ποτό