Η Έφη Σίψα είναι για όσες γυναίκες γυμνάζονται συστηματικά κάτι σαν πρότυπο, αφού εκτός από επιχειρηματίας και ιδρυτικό μέλος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Charity4u», που υποστήριζε επαγγελματίες Έλληνες αθλητές, είναι κι η ίδια διακεκριμένη αθλήτρια τριάθλου, ενώ έχει τερματίσει και σε τρεις αγώνες IRONMAN (Βραζιλίας 2014, Τέξας 2015, Kalmar Σουηδίας 2016), που σημαίνει 3.86 km κολύμπι, 180.25 km ποδήλατο και 42.2 km μαραθώνιο τρέξιμο σε έναν αγώνα! Πέρα από τις ιδιαίτερα απαιτητικές αθλητικές της επιδόσεις, όμως, η Έφη διατηρεί από το 1997 και το γνωστό ψητοπωλείο "Αγγελάκια" στο Χαλάνδρι (Επιδαύρου 55 & Κ. Βάρναλη).
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω εδώ και έναν περίπου χρόνο άνοιξε κάτι που αγάπησε μέσα από τα ταξίδια της στον κόσμο: Ένα εστιατόριο αφιερωμένο αποκλειστικά στις δύο αγαπημένες της πρωτεϊνες, με umami γεύση, όπως μου είπε αναλύοντας το ιδιαίτερο concept του Moo Casa. Με έμφαση στη συνύπαρξη της στεριάς και της θάλασσας στο ίδιο πιάτο, η Έφη φέρνει για πρώτη φορά τόσο εστιασμένο στην Ελλάδα το πρότυπο του steak & lobster, το οποίο βασίζεται από τη μια στις premium κοπές κρεάτων και από την άλλη στην απλόχερη νοστιμιά του αστακού και των θαλασσινών. «Προσθέσαμε και τη θάλασσα στο μενού μας, γιατί πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός του κρέατος με τον αστακό και τα στρείδια δημιουργεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Το Surf & Turf είναι κάτι που ξεκίνησε από την Αμερική πολλά χρόνια πριν και που τολμήσαμε να το συστήσουμε στο ελληνικό κοινό μέσω του MooCasa», μου λέει το βράδυ που επισκέφτηκα το εστιατόριο.
Το signature dish, το Steak & Lobster (69€) - ένα πιάτο που γεννήθηκε στα μεγάλα steak houses της μεσοπολεμικής Νέας Υόρκης - το δοκίμασα και το απόλαυσα με έντονη διάθεση εξερεύνησης. Μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα που αρκεί για δύο άτομα, συνυπάρχουν ένα Flatiron steak, με έναν αστακό (από Μπλε Βρετάνης μέχρι ελληνικό ή κολοχτύπα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) και όλα τα απαραίτητα comfort συνοδευτικά (τηγανητές πατάτες, πράσινη σαλάτα, αρωματικό βούτυρο). Με αυτό το πιάτο στη μέση, μια σαλάτα (πάρε με κλειστά μάτια τη Ceasars) και δύο ποτήρια κρασί δεν θες τίποτε άλλο. Η ατμόσφαιρα, όμως και ο ελκυστικός κατάλογος σε προκαλεί να δοκιμάσεις περισσότερα.
Όπως για παράδειγμα τα γαλλικά στρείδια, αν είσαι λάτρης, ή τα πιάτα που αγαπούν ολοι για τη μέση: Vitello Tonato, carpaccio Wagyu, beef nigiri και ceviche ημέρας. Στην ίδια λογική του sharing είναι και τα κεφτεδάκια wagyu με κρέμα γραβιέρας Νάξου, τα lobster rolls, τα short ribs και οι κροκέτες αστακού.
Η προσήλωση στην ποιότητα γίνεται αμέσως αντιληπτή και στο κυρίως μενού. Η γκάμα των steaks απλώνεται από Black Angus Ουρουγουάης και αμερικανικό Wagyu μέχρι Porter House από ελληνική φάρμα και το περιζήτητο Kobe Beef Α5, διαμορφώνοντας μια εντυπωσιακή παλέτα για τους λάτρεις του κρέατος. Για όσους αναζητούν μια πιο θαλασσινή ή πιο ανάλαφρη επιλογή, το Seafood fettuccine και το Wagyu burger προσφέρουν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική.
Ξεχωριστή θέση κατέχει και το κυριακάτικο brunch, το οποίο «παντρεύει» αγαπημένα πιάτα του all-day μενού με ειδικά δημιουργημένες brunch προτάσεις. Η signature «Egg Experience» δίνει τον τόνο: panko eggs με τραγανό Wagyu, Benedict Salmon, Croque Madame και Steak & Eggs συνθέτουν ένα σύνολο που ταιριάζει ιδανικά στη χαλαρή διάθεση της ημέρας.
Την εμπειρία ολοκληρώνει μια επιμελημένη λίστα κρασιών, με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και signature cocktails ειδικά σχεδιασμένα ώστε να συνοδεύουν και να αναδεικνύουν τις γευστικές διαφορές του μενού.
MooCasa Steak & Lobster
Μαρίνου Αντύπα 62-66, Ν. Ηράκλειο
Τηλέφωνο: 210-27.50.006
Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα-Σάββατο 13:00-01:00, Κυριακή 11:00-23:00.
Κόστος: 50-60 ευρώ / άτομο, χωρίς κρασί