Υλικά
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ
  • 5 φλ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500 ml γάλα
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ρυζόγαλο βάζουμε το ρύζι σε μικρό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. 
  2. Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι. 
  3. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το ρύζι όλο το νερό και να μαλακώσει. 
  4. Ρίχνουμε τότε στο κατσαρόλι το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 ακόμη φλ. νερό, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα. 
  5. Βράζουμε ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
  6. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μετά από λίγο μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ. 
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με όση κανέλα επιθυμεί ο καθένας.