Υλικά
- 1 φλ. ρύζι γλασέ
- 5 φλ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 500 ml γάλα
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- αλάτι
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
- Για το ρυζόγαλο βάζουμε το ρύζι σε μικρό σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το νερό και λίγο αλάτι.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει το ρύζι όλο το νερό και να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε τότε στο κατσαρόλι το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 ακόμη φλ. νερό, το ξύσμα λεμονιού και την κανέλα.
- Βράζουμε ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο.
- Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και μετά από λίγο μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε χαμηλά ποτήρια ή μπολ.
- Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με όση κανέλα επιθυμεί ο καθένας.