Ο Φεβρουάριος στο - εδώ και καιρό - talk of the town εστιατόριο της πόλης, Pharaoh, ξεκινά με μία ενδιαφέρουσα σύμπραξη. Ο Μανώλης Παπουτσάκης με τη Σταυριανή Ζερβακάκου, ιδιοκτήτρια και σεφ του εστιατορίου Aspasia στο Σταυρί της Μάνης, οργανώνουν μία ενδιαφέρουσα γαστρονομική βραδιά - αφιέρωμα στη μανιάτικη κουζίνα, στις 3 Φεβρουαρίου. Πριν από αυτό όμως, ο εφοδιασμός.
Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, ο Μανώλης Παπουτσάκης - λάτρης των άγριων χόρτων και βοτάνων - θα ταξιδέψει παρέα με τη Σταυριανή Ζερβακάκου στον τόπο καταγωγή της, εκεί από όπου αντλεί έμπνευση για τα πιάτα της και βέβαια, εκεί όπου δημιούργησε το δικό της εστιατόριο.
Το οδοιπορικό τους θα περιλαμβάνει την αναζήτηση μικρών θησαυρών της μανιάτικης γης, με οδηγό τη Σταυριανή. Στο Κάστρο, θα ψάξουν και θα συλλέξουν σπάνια και δυσεύρετα υλικά, αγριόπρασα και χράμπες, ενώ στα χωράφια του Ψίου, κοντά στο χωριό Σταυρί, θα βρουν μελικιόνια.
Στην Κηπούλα, θα ξεθάψουν τις άγριες κρεμμύδες - όπως τις αποκαλούν στους οικισμούς του Κατωπαγγιού - που δεν είναι άλλο από ένα είδος άγριου σκόρδου, ενώ έχουν σκοπό να γεμίσουν τα καλάθια τους με πολυρίζια, ξινολάπαθα, ραδίκια και άγρια καλέντουλα. Θα φτάσουν μέχρι την Κυπάρισσο για να βρουν κέρδαμα, το χόρτο της θάλασσας που ξεπηδά από τα βράχια και στον κάμπο του Κούνου για σπαραγγουνιές.
Μετά την περιήγησή τους, όλα αυτά τα τοπικά υλικά θα δουλευτούν και θα μεταμορφωθούν σε ενδιαφέροντα πιάτα, που θα υμνούν την τοπική κουζίνα και κουλτούρα, με στόχο να τη συστήσουν σε όσους βρεθούν στο Pharaoh στις 3 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι το εστιατόριο ανοίγει από τις 18:00 και οι κρατήσεις γίνονται online, από το pharaoh.gr
Pharaoh
Σολωμού 54, Αθήνα 10682
Τηλέφωνο: 210-38.08.412