Μπορεί οι περισσότεροι να ορκίζονται στην κλασική, μαύρη σοκολάτα, αλλά όσοι αγαπούν τη λευκή θα ενθουσιαστούν με αυτή τη συνταγή για ζεστό ρόφημα. Είναι ιδανική πρόταση για τις γιορτινές μέρες στο σπίτι, αλλά και για κάθε χειμωνιάτικο απόγευμα που θέλεις να χαλαρώσεις στον καναπέ, βλέποντας τις αγαπημένες σου σειρές ή διαβάζοντας ένα βιβλίο.
Τα μυστικό της νοστιμιάς της κρύβονται στην προσθήκη λίγου αλατιού, αλλά και στην επιλογή ενός γάλακτος χαμηλού σε λιπαρά που έχει λιγότερο έντονη γεύση και δεν καλύπτει τη λευκή σοκολάτα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 4 φλ. γάλα με 2% λιπαρά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
Για το σερβίρισμα
- ¾ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. ζαχαρωτά μίνι
- κανέλα
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε τα 300 γρ. της σοκολάτας και κόβουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. σε μεγαλύτερα κομμάτια.
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα, τη βανίλια και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
- Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας με σύρμα χειρός, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο και ελαφρώς αφρώδες. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Μοιράζουμε τη ζεστή λευκή σοκολάτα σε 4 μεγάλες κούπες, γαρνίρουμε με σαντιγί, ζαχαρωτά, κομμάτια από τη σοκολάτα που έχουμε κρατήσει και προαιρετικά με κανέλα.