Ανακαλύψαμε μία συνταγή για πηχτή και αχνιστή σοκολάτα, που μπορούν να απολαύσουν και όσοι ακολουθούν κετογονική διατροφή και αναζητούν συνταγές πλούσιες σε λιπαρά αλλά χαμηλές σε υδατάνθρακες. Εδώ η σοκολάτα λιώνει με κρέμα γάλακτος αντί για γάλα και η ζάχαρη αντικαθίσταται από στέβια, δημιουργώντας ένα λαχταριστό ρόφημα για τα φθινοπωρινά ή χειμωνιάτικα απογεύματα στο σπίτι.

Υλικά

  • 2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ.γ. στέβια
  • 1 ¼ φλ. νερό
  • ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. κοφτή εκχύλισμα βανίλιας
  • σαντιγί για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το κακάο, με τη στέβια και 2 κ.σ. από το νερό, μέχρι να διαλυθούν.
  2. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρόφημα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μεγάλη κούπα. Γαρνίρουμε με σαντιγί και αν θέλουμε προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας και πασπαλίζουμε με επιπλέον κακάο.