All time classic το Aperol Spritz, αλλά τα τελευταία χρόνια που όλος ο κόσμος έχει κολλήσει μαζί του, οι Ιταλοί φαίνεται ότι ανακάλυψαν ένα διαφορετικό κοκτέιλ, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές όσο περνάει ο καιρός.
Το Limoncello Spritz αντικαθιστά το γλυκόπικρο Aperol με το γλυκό limoncello, το οποίο συνήθως προσφέρεται στο τέλος ενός γεύματος ως χωνευτικό και το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό και αρωματικό cocktail, που θα σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μία πόλη κάπου στην ακτογραμμή του Αμάλφι, από την πρώτη γουλιά.
Υλικά
- 75 ml Prosecco
- 50 ml Limoncello
- 25 ml σόδα
Για το σερβίρισμα
- πάγος
- φέτες λεμονιού
- φύλλα βασιλικού
Διαδικασία
- Γέμισε ένα κολονάτο ποτήρι με πάγο και ρίξε μέσα το limoncello.
- Πρόσθεσε το Prosecco και τη σόδα και ανακάτεψε.
- Γαρνίρεις με μια φέτα λεμονιού και λίγο φρέσκο βασιλικό για ακόμη πιο ιταλικό vibe και απολαμβάνεις.
Πώς να φτιάξεις σπιτικό limoncello
Αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου limoncello. Για 1,5 lt υπολόγισε ότι θα χρειαστείς 10 λεμόνια με αρωματική φλούδα, 1 lt βότκα, 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική και 500 ml νερό.
Πλένεις πολύ καλά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρείς τη φλούδα - φροντίζοντας να πάρεις μόνο το κίτρινο μέρος - και την κόβεις σε μπαστουνάκια. Τα ρίχνεις σε μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι, προσθέτεις τη βότκα και κλείνεις ερμητικά. Το αφήνεις στην άκρη για 15 μέρες. Μετά τις 15 μέρες ετοιμάζεις ένα σιρόπι με τη ζάχαρη και το νερό και το αφήνεις να κρυώσει τελείως. Προσθέτεις το σιρόπι στο βάζο με τις φλούδες και τη βότκα και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια σουρώνεις το μίγμα, περνώντας το μέσα από τουλπάνι, μεταφέρεις σε μπουκάλι και το διατηρείς στο ψυγείο για να έχεις πάντα δροσερό limoncello.