Η παρέα συγκεντρώνεται, το τραπέζι γεμίζει αρώματα και το πρώτο «pop» από ένα μπουκάλι αφρώδους οίνου σηματοδοτεί την έναρξη της γιορτής. Αλλά ποιο είναι αυτό που θα απογειώσει πραγματικά τη στιγμή; Σαμπάνια, Prosecco ή ένα ελληνικό αφρώδες; Η επιλογή δεν αφορά μόνο το στυλ - είναι και θέμα διάθεσης, τραπεζιού και προσωπικότητας.

Η σαμπάνια είναι η επιλογή που πάντα συνοδεύει τις στιγμές που θέλουμε να φαίνονται λίγο… μεγαλύτερες απ’ ό,τι είναι. Με τη χαρακτηριστική της κομψότητα, τα αρώματα μπριός και την κρυστάλλινη οξύτητα, δίνει στο ποτήρι μια αριστοκρατική διάσταση. Ταιριάζει ιδανικά με θαλασσινά, χαβιάρι ή κομψά amuse-bouche, ενώ ο αφρισμός της παραμένει ο πιο εκλεπτυσμένος της αγοράς. Αν θέλεις το ρεβεγιόν σου να ξεκινήσει με statement, ξέρεις ήδη την απάντηση.

Από την άλλη, το Prosecco είναι ο πιο κοινωνικός παίκτης ανάμεσα στα αφρώδη. Φρουτώδες, δροσερό και εξαιρετικά ευκολόπιοτο δημιουργεί μια ατμόσφαιρα πιο χαλαρή και πιο πιο ευδιάθετη. Στο ποτήρι ενός Prosecco διακρίνονται αρώματα που θυμίζουν αχλάδι, πεπόνι, ροδάκινο και χαμομήλι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μεγάλες παρέες, πιο casual gatherings ή για όσους θέλουν ένα αφρώδες που δεν θα στρέψει επάνω του τα φώτα της βραδιάς.

Τα ελληνικά αφρώδη έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι - και όχι άδικα. Ειδικά όσα βασίζονται σε ποικιλίες όπως η Ηπειρώτικη Ντεμπίνα, το Μοσχοφίλερο της Αρκαδίας, το Ξινόμαυρο του Αμύνταιου αλλά και το διεθνές αναγνωρίσιμο Ασύρτικο. Τα Ελληνικά αφρώδη προσφέρουν φρεσκάδα, καθαρότητα και στιβαρή οξύτητα που ταιριάζει απίστευτα με την ελληνική κουζίνα. Από μαγειρευτά λευκά κρέατα, ψητό αρνάκι στο φούρνο, πίτες, τυριά και μεζέδες, τα ελληνικά αφρώδη γεφυρώνουν άψογα την παράδοση με το σύγχρονο premium προφίλ. Είναι η επιλογή για όσους θέλουν ποιότητα και δόση ελληνικού terroir στο ποτήρι.

Τελικά, τί να διαλέξεις; Αν ψάχνεις πολυτέλεια, η σαμπάνια δύσκολα αντικαθίσταται. Αν θες κάτι ζωηρό και φιλικό που θα ρέει άνετα όλο το βράδυ, το Prosecco θα κάνει τη δουλειά. Αν, όμως, σχεδιάζεις ένα ρεβεγιόν με ελληνικό χαρακτήρα και θέλεις να στηρίξεις μια πιο αυθεντική και σύγχρονη επιλογή, τότε τα ελληνικά αφρώδη σου προσφέρουν την άξια που αναζητάς. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι το σίγουρο, το ρεβεγιόν ξεκινάει πραγματικά όταν ακουστεί το πρώτο «pop» του φελλού. 

Καλή χρονιά, με λάμψη στο ποτήρι και ωραίες στιγμές στο τραπέζι!