Υλικά
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε ροδέλες περίπου 0,5 εκ.
  • 150 ml πετιμέζι
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 αυγά
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60-70 γρ. μέλι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Μαλαγουζιά με αρώματα ανθόμελου, βερίκοκου και ανανά, με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μελίας Κτήμα Παπαγιαννάκου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το ανάποδο κέικ πορτοκάλι με πετιμέζι στρώνουμε τις φέτες πορτοκαλιού σε βουτυρωμένη φόρμα 24 εκ. και περιχύνουμε με το πετιμέζι. Αυτό θα βοηθήσει τις φέτες να καραμελώσουν ελαφρά κατά το ψήσιμο.
  2. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ομοιογενές μείγμα.
  4. Αδειάζουμε τη ζύμη πάνω από τις φέτες πορτοκαλιού και το πετιμέζι.
  5. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα βάλουμε στο κέντρο του κέικ.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Το κέικ διατηρείται καλά σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 μέρες ή στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες.