Υλικά
Για την υγρή βάση, σε κατσαρόλα
- 700 γρ. ζάχαρη
- 480 γρ. μέλι
- 320 γρ. βούτυρο
- 320 γρ. γλυκόζη
- 480 γρ. ταχίνι
- 128 γρ. νερό
Για το μείγμα των στερεών, σε μίξερ με «φτερό»
- 2 κιλά νιφάδες βρώμης
- 320 γρ. σουσάμι
- 500 γρ. ηλιόσπορο
- 240 γρ λιναρόσπορο
- 880 γρ φιλέ αμυγδάλου
- 368 γρ αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες & κράνμπερι)
- 500 γρ. φιστικοβούτυρο
- 1 κιλό σκόνη φλωρεντίνας
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
Προετοιμάζουμε την υγρή βάση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο, τη γλυκόζη, το ταχίνι και το νερό.
- Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, χωρίς να βράσει.
Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά
- Στον κάδο του μίξερ, με το εξάρτημα «φτερό», τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά: βρώμη, σουσάμι, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, αμύγδαλο φιλέ, αποξηραμένα φρούτα, φιστικοβούτυρο και σκόνη φλωρεντίνας.
- Ξεκινάμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε σταδιακά την υγρή βάση και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
Για το σωστό σχηματισμό
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε πάχος περίπου 1 εκ.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
- Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και κόβουμε σε μπάρες ή άλλα σχήματα της επιλογής μας.
Καλό είναι να φυλάσσουμε τις μπάρες σε αεροστεγές δοχείο για μέγιστη φρεσκάδα και διάρκεια.