Η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» βρέθηκε στο Γύθειο και συγκεκριμένα επισκέφτηκε την Τριπλέτα, μια ταβέρνα, που υπάρχει εδώ και 62 χρόνια, και που τα τελευταία 35 έχει αναλάβει ο κύριος Τάσος Κυφρίδης.
Το μαγαζί του βρίσκεται μέσα στα στενά της πόλης και διατηρεί στη διακόσμησή του όλα τα στοιχεία των προηγουμένων δεκαετιών. Εκεί λοιπόν το μοναδικό φαγητό που σερβίρει είναι η τριπλέτα, που συνδυάζει τρία γνώριμα υλικά: το σκληρό τυρί Μάνης, ένα καλαμάκι και πίτα τραβηχτή ψημένη στο τηγάνι.
«Το μυστικό είναι να δουλεύεται η πίτα σιγά - σιγά στο τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκασία, γιατί να μην καίγεται εξωτερικά και εσωτερικά μένει άψητη. Ακόμα τα λάδια πρέπει να αλλάζονται καθημερινά και το κρέας να είναι κάθε μέρα φρέσκο.
«Τριπλέτα θα βρεις μόνο στη Μάνη, πουθενά αλλού. Γι' αυτό και το καλοκαίρι για δυο μήνες τουλάχιστον δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από τον κόσμο που έρχεται για να δοκιμάσει αυτό το παραδοσιακό μας πιάτο».