
Ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas αγαπά πολύ την Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα τελευταία νέα που μαθαίνουμε, με ένα ελληνικό πιάτο να κερδίζει την κορυφή στη νέα κατάταξη που δημοσιεύθηκε.
Συγκεκριμένα, αυτή τη φορά το γαριδάκι από τη Σύμη αναδείχθηκε ως το καλύτερο πιάτο με γαρίδες στον κόσμο, με βαθμολογία 4,6 ενώ τη λίστα με τα 10 καλύτερα συμπληρώνουν πιάτα από το Μεξικό, Ισπανία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία και Βραζιλία.
«Μια θαλασσινή λιχουδιά του ελληνικού νησιού της Σύμης, το συμιακό γαριδάκι ή γαρίδα Σύμης είναι μια μοναδική ποικιλία μικροσκοπικών γαρίδων που ζουν στη θάλασσα γύρω από το νησί. Φωτεινά κόκκινα, ντελικάτα και γλυκά, τα μικρά γαριδάκια είναι γεμάτα γεύση, γεγονός που τα έχει κάνει διάσημα σε όλη τη χώρα και όχι μόνο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να απολαύσετε αυτές τις μικροσκοπικές γαρίδες είναι το τραγανό τηγάνισμα σε ελαιόλαδο και σκόρδο, συνήθως καρυκευμένο μόνο με αλάτι και πιπέρι. Λόγω της φύσης τους, οι τηγανητές γαρίδες συνήθως τρώγονται ολόκληρες.
»Μερικές φορές μπορούν να καλυφθούν με αλεύρι και κορν φλάουρ πριν το τηγάνισμα και συνήθως δεν εμπλουτίζονται με άλλα αρώματα ή σάλτσες, εκτός από μια προαιρετική δόση λεμονιού. Οι τηγανητές γαρίδες Σύμης αποτελούν έναν εξαιρετικό μεζέ μαζί με ένα ποτήρι ούζο ή τοπική ρακή. Στη Σύμη, μια ημέρα είναι αφιερωμένη σε αυτές τις ξεχωριστές γαρίδες, που γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Αύγουστο» αναφέρει χαρακτηριστικά το Taste Atlas.
Να αναφέρουμε ότι ένα ακόμη πιάτο που μυρίζει Ελλάδα βρέθηκε στη λίστα, αλλά στην 21η θέση: οι γαρίδες σαγανάκι.
Δες εδώ ολόκληρη τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με γαρίδες του κόσμου.