Ειλικρινά, τα TikTok Trends που αφορούν μαγειρική και διατροφή μπορεί και να μας τρελάνουν στο τέλος. Είτε είσαι social media freak και δεν χάνεις εξέλιξη για εξέλιξη, ακόμη και αν αυτές έρχονται η μία μετά την άλλη με μεγάλη ταχύτητα, είτε απλώς σκρόλαρες και έτυχε να το πετύχεις, είναι πολύ πιθανό - ίσως και βέβαιο - να έχει πάρει το μάτι σου ένα trend που κάνει το γύρω της εφαρμογής και έχει τρελάνει τους χρήστες που σπεύδουν να το δοκιμάσουν.
Ο λόγος για την τριμμένη, κατεψυγμένη ντομάτα, που έχει γίνει viral, ειδικά για τους GenZers και ομολογούμε πως είναι ένα από τα πιο παράξενα trends που έχουμε δει μέχρι τώρα - μάλλον δεν ξέρουμε τι μας περιμένει ακόμη. Θυμήσου, έχεις βάλει ποτέ τις ντομάτες στην κατάψυξη; Μάλλον όχι, εκτός αν έγινε κατά λάθος. Και τώρα σκέψου σοβαρά, θα τις αποθήκευες εκεί; Ε αν ναι, χωρίς καν να έχεις δει μάλιστα αυτή την τάση, τότε μάλλον είσαι πρωτοπόρος.
Σε αυτά τα videos βλέπουμε αρκετούς σεφ και content creators ανά τον κόσμο να καταψύχουν την ντομάτα και στη συνέχεια να την τρίβουν με τον τρίφτη πάνω από μία burrata ή πάνω από το τοστ. Ομολογώντας μάλιστα ότι πρόκειται για έναν τέλειο συνδυασμό, αν και εξαιρετικά περίεργο και ασυνήθιστο.
Βέβαια, το περασμένο καλοκαίρι, μάθαμε - από το TikTok φυσικά - ότι το παγωμένο καρπούζι που γίνεται τελικά παγωτό είναι επίσης τάση. Και κάπως έτσι όλοι άρχισαν να το δοκιμάζουν. Μήπως ξαφνικά θα ξεκινήσουμε να καταψύχουμε τα πάντα;
Eπιστρέφοντας στο θέμα της ντομάτας, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό του Νεοϋορκέζου σεφ και δημιουργού περιεχομένου Eitan Bernath, o οποίος μοιράστηκε τη δική του εκδοχή της τάσης στους λογαριασμούς του στο TikTok, αλλά και στο Instagram, συγκεντρώνοντας μάλιστα πάνω από 46 εκατομμύρια προβολές, οπότε είναι εύκολο να καταλάβεις τι χαμός προκλήθηκε. Και όλοι μας αναρωτιόμαστε, το αποτέλεσμα είναι τελικά νόστιμο; Πάντως, ο σεφ τρίβει την παγωμένη ντομάτα πάνω στην burrata, προσθέτει λάδι, βαλσαμικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο βασιλικό και η έκφρασή του με την πρώτη δοκιμή δείχνει κάτι παραπάνω από ενθουσιασμό. Λες να το δοκιμάζαμε;