
Η Πάτμος βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής «Όπου Υπάρχει Ελλάδα», της Ευλαμπίας Ρέβη και του Γιώργου Κουρδή, καθώς οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν στο νησί για να αναδείξουν όλες τις ομορφιές και τους ανθρώπους του.
Γνωστή και ως το «ιερό νησί» του Αιγαίου, η Πάτμος δεν είναι μόνο ένας τόπος με πλούσια θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και ένας γαστρονομικός προορισμός που τιμά τα προϊόντα του και εξελίσσει τις παραδοσιακές του συνταγές, χωρίς να τις αλλοιώνει. Οι νοστιμιές του νησιού αντλούν έμπνευση από τη δωδεκανησιακή παράδοση, τη μοναστική λιτότητα και τα αγνά τοπικά προϊόντα.
Γι' αυτό το λόγο οι παρουσιαστές της εκπομπής συνάντησαν τη Θεολογία Φέγγαρου, κάτοικο της Πάτμου, που παρουσίασε με αγάπη ορισμένες γεύσεις που η ίδια αγαπά. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Ξεχωρίζω την παραδοσιακή τυρόπιτα της Πάτμου που φτιάχνεται με τρία διαφορετικά πατινιώτικα τυριά, ανθότυρο, φέτα και μυζήθρα. Ακόμη, περιέχει ροδόνερο και κανέλα. Μοιάζει με ομελέτα ή τάρτα, θα μπορούσε κανείς να πει και οι γυναίκες του νησιού την έφτιαχναν το Πάσχα. Η παρασκευή της διαρκεί δύο μέρες, γιατί χρειάζεται ζύμωμα και χρόνο για να πετύχει το μείγμα της γέμισης. Πλέον όποιος θέλει μπορεί να τη βρει στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία του νησιού».
Είχαν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλοι μαζί τα πουγκιά, τα οποία είναι γλυκά που προσφέρονται στους γάμους στην Πάτμο μαζί με τις μπομπονιέρες, ενώ για τον ίδιο σκοπό φτιάχνουν και τα τοπικά απιδάκια. Πρόκειται για γλυκά που φτιάχνονται από τη γέμιση των πουγκιών χωρίς τη ζύμη.