
Ένα ακόμη καλοκαίρι ξεκινά στο Nōema της Μυκόνου που ανοίγει για 5η χρονιά τις πόρτες του, προσφέροντας την ουσία της σύγχρονης κυκλαδίτικης φιλοξενίας. Γι' αυτό από τις 20:00 έως τις 3:00 καθημερινά, η ζωή κινείται γύρω από την εσωτερική αυλή — όπως σε κάθε παραδοσιακό κυκλαδίτικο σπίτι. Διαφορετικοί χώροι με ξεχωριστό χαρακτήρα φιλοξενούν στιγμές για φαγητό, ποτό και χορό, ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος για private dining είναι μια δυνατότητα σπάνια στο νησί. Μάλιστα με την καθοδήγηση του operations manager Milan Jovanovic, η φιλοσοφία του Nōema που το έκανε να ξεχωρίσει ήδη από το πρώτο καλοκαίρι της λειτουργίας του, παραμένει αναλλοίωτη και το 2025.
Στην ανοικτή κουζίνα, με τον Culinary Director Αθηναγόρα Κωστάκο στο «τιμόνι» της ομάδας, πρωταγωνιστούν οι ελληνικές γεύσεις με έμφαση στην εποχικότητα και τις αυθεντικές πρώτες ύλες. Το μενού εστιάζει σε τοπικά, βιολογικά προϊόντα με πιάτα όπως η κοιλιά τόνου με καπνιστό βοδινό λίπος και χαβιάρι, σεβίτσε γαρίδας Κοιλάδας, και στρείδια με spicy dressing καρπουζιού. Στα ορεκτικά υπάρχουν πιάτα όπως η καβουροσαλάτα με ντόπιο μπλε καβούρι, το ψητό χταπόδι και το κυκλαδίτικο καλαμάρι με chimichurri φρέσκου κρεμμυδιού.
Στα κυρίως πιάτα ξεχωρίζουν τα φρέσκα ψάρια ημέρας που ψήνονται στην ανοικτή φωτιά, αστακός με μπισκ και ελληνικά ζυμαρικά, και ζυμαρικά με καραβίδες που εμπλουτίζεται με αυγοτάραχο και κρητική πιπεριά τσίλι. Στο μενού υπάρχουν επίσης αρνίσια σουβλάκια που σερβίρονται με ελληνικό γιαούρτι, αγγούρι και λαδολέμονο, ντόπια χοιρινά λουκάνικα που συνοδεύονται με φρέσκια τομάτα και πιπεριές padron και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες επιλογές.
Το μενού του Nōema ετοιμάζεται με προϊόντα από τοπικούς προμηθευτές, ενώ το στυλ των πιάτων είναι to share, όπως συμβαίνει σε μια ταβέρνα, δίνοντας μια οικογενειακή αίσθηση. Το δείπνο κλείνει με επιδόρπια που αντλούν έμπνευση από την ελληνική γη, όπως το τιραμισού με χαρούπι και ελληνικό καφέ.
Η ίδια προσέγγιση υπάρχει και στο υπαίθριο μπαρ, εκεί όπου η ομάδα του Nōema φέρνει τοπικά υλικά στο προσκήνιο και στο cocktail menu. Στη λίστα θα βρεις μεταξύ άλλων και το Aegean Negroni που περιέχει πιπεριά Φλωρίνης και κουμ κουάτ και το Forager, το κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, με βότανα όπως τσουκνίδα, αγιόκλημα και ευκάλυπτο. Η λίστα κρασιού περιλαμβάνει επιλεγμένες ετικέτες από κορυφαίους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις.
Info
Nōema
Panachra, Μύκονος
Τηλέφωνο: 2289-44.82.77
Για κρατήσεις: reservations@noemamykonos.com / +30 228944 82 77