Υπάρχουν πραγματικά αμέτρητοι συνδυασμοί υλικών για smoothies όμως εδώ ταξιδεύουμε νοερά στην Ινδία και φτιάνουμε ένα δροσιστικό και με ζωηρό χρώμα smoothie. Δες πώς θα φτιάξεις λοιπόν το ινδικό λάσι με μάνγκο που αρωματίζουμε με δυόσμο, τζίντζερ και κουρκουμά. 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά 
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

για 1-2 μερίδες 

Υλικά 

  • 200 γρ. μάνγκο ώριμο (καθαρισμένο και κομμένο)
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 ml γάλα καρύδας ή αγελαδινό (ή νερό για πιο ελαφριά εκδοχή)
  • 10 γρ τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • ½ κ.σ. κουρκουμά
  • 6–8 φύλλα φρέσκου δυόσμου (περίπου 2–3 γρ.)
  • λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά ανάλογα με το πόσο γλυκό είναι το μάνγκο)
  • λίγο πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • πάγο (προαιρετικά)

Διαδικασία 

  1. Για το ινδικό λάσι με μάνγκο, δυόσμο, τζίντζερ και κουρκουμά, τοποθετούμε όλα μας τα υλικά σε μπλέντερ.
  2. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο, παχύρρευστο ρόφημα. 
  3. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι με πάγο (ή δύο ποτήρια), και γαρνίρουμε με φρέσκο μάνγκο ή φύλλα δυόσμου.

Γίνεται και με φυτικό γιαούρτι για vegan εκδοχή.