
Όσο και αν ακούγεται κλισέ, το φαγητό εκτός από θρέψη, είναι φροντίδα, συναισθηματική και μη, είναι ικανοποίηση, αναμνήσεις που έχουν να κάνουν με το σπιτικό φαγητό και την παράδοση, αίσθηση θαλπωρής και ασφάλειας.
Περιλαμβάνει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που σου δίνουν ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, αλλά και τη συναισθηματική πληρότητα που χρειάζεσαι. Σε τελική ανάλυση, είναι μία πράξη αυτοφροντίδας προς τον εαυτό σου, και έτσι θα πρέπει να το βλέπεις. Όλα αυτά που περιγράφουμε, τα τελευταία χρόνια αποδίδονται συνοπτικά με τον όρο comfort food και η αλήθεια είναι πως είναι στιγμές της μέρας που χρειάζεσαι ακριβώς αυτό. Πόσο μάλλον μία τέτοια εποχή που ξεκινούν δειλά δειλά οι πρώτες πιο κρύες μέρες και χρειάζεσαι αυτή την αγαπημένη σου λεπτή κουβερτούλα το βράδυ στον καναπέ.
Και, ευτυχώς για εσένα, υπάρχουν προϊόντα που συμβάλλουν στην προσπάθεια το καθημερινό γεύμα να συνδυάζει όλα τα παραπάνω, για εκείνες τις στιγμές δηλαδή, που θέλεις απλώς να ανοίξεις το ντουλάπι και να βρεις αυτούς τους «συμμάχους» που θα σου προσφέρουν φαγητό γεμάτο συναίσθημα, όπως η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ ή ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Νόστιμα και θρεπτικά
Θέλεις περισσότερες ιδέες για νόστιμο και comfort φαγητό γεμάτο διατροφική αξία, απόλαυση και ευκολία; Συνδύασε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ με λαχανικά εποχής, όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, μανιτάρια, κολοκυθάκια ή σπανάκι, καθώς και με πλούσιες σε πρωτεΐνη επιλογές, όπως κρέας, κοτόπουλο, σολομό και αυγό. Ένα Σουφλέ με κοτόπουλο, μανιτάρια και γραβιέρα, που γίνεται με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, φέρνει στο πιάτο σου γεύση, νοστιμιά και θρέψη.
Και αν θέλεις να εμπλουτίσεις τη συνταγή με περισσότερα θρεπτικά συστατικά, μπορείς να προσθέσεις superfoods, όπως σπόρους τσία, λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, αλλά και τυριά και γαλακτοκομικά, όπως τυρί cottage, ανθότυρο, κατίκι ή γιαούρτι.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ. Από συνοδευτικό σε πιάτα με κρεατικά, ψάρια, λαχανικά, ή ακόμη και ένα λαδερό, που από μόνο του καμιά φορά δε σε χορταίνει, μέχρι βασικό συστατικό μιας συνταγής, όπως η πίτα του βοσκού, που συνδυάζει πουρέ με κιμά και λαχανικά, ο πουρές γίνεται αναπόσπαστο υλικό του comfort food.
Μια ακόμη πρωτότυπη ιδέα, με ψάρι αυτή τη φορά, είναι ο Σολομός με πουρέ πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και λαχανικά, ένα πιάτο πλούσιο σε διατροφική αξία, αλλά και γεύση.
Όρεξη και ιδέες να έχεις και όλα τα άλλα σε περιμένουν στην κουζίνα για να δημιουργήσεις και, βέβαια, μετά να τα απολαύσεις με την ψυχή σου. Και κάπως έτσι απλά, το καλό φαγητό σού φτιάχνει η διάθεση!