Υλικά
  • 2 κ.σ. κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο ξύσμα πορτοκαλιού, ψιλοτριμμένο
  • ½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • λίγο κάρδαμο, τριμμένο, (προαιρετικά) 
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1.  Για το χριστουγεννιάτικο μείγμα μπαχαρικών για μπισκότα βάζουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ.
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  3. Φυλάμε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι για 2 μέρες, καλά κλεισμένο, μακριά από φως και υγρασία.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στη βασική ζύμη μπισκότων.
  • Καλό είναι να προσέξουμε την ποσότητα του γαρίφαλου.
  • Το αποξηραμένο πορτοκάλι είναι αυτό που δυναμώνει το γιορτινό άρωμα.