Ροζάδες

Υλικά

για 6-7 πυρίμαχα μπολάκια

  • 1 lt γάλα φρέσκο πλήρες
  • 9 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή + επιπλέον για να καραμελώσει η επιφάνεια 
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. κανέλα
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για τους ροζάδες, πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα να ζεσταθεί σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσέχοντας όμως να μη βράσει.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Όταν ζεσταθεί το γάλα αφαιρούμε τη φλούδα και το ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας διαρκώς.
  5. Γεμίζουμε τα μπολάκια με το μείγμα και τα ψήνουμε σε μπεν μαρί στον φούρνο. Δηλαδή τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί, το οποίο γεμίζουμε με βραστό νερό μέχρι να φτάσει ως τη μέση των μπολ. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην κάνουν κρούστα οι κρέμες και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  6. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  7. Μεταφέρουμε τα μπολ στο ψυγείο, όπου και τα διατηρούμε μέχρι να έρθει η στιγμή για σερβίρισμα.
  8. Μόλις θελήσουμε να φάμε τους ροζάδες, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη, την καίμε με ένα φλόγιστρο να λιώσει και να καραμελώσει και απολαμβάνουμε

Εάν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε τους ροζάδες στο γκριλ του φούρνου μέχρι να λιώσει η ζάχαρη - εδώ χρειάζεται προσοχή για να μην καούν οι κρέμες.