Για να φτιάξεις την κρέμα καταλάνα θα χρειαστείς τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή χαμηλά πυρίμαχα σκεύη και φλόγιστρο. Κατσαρόλα και σύρμα έχεις σίγουρα.

Υλικά
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 
  • 500 ml γάλα πλήρες
  • 1 λεμόνι
  • 1 στικ κανέλας
  • 6 κρόκους αυγών
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 120 γρ. ζάχαρη

Για τη διακόσμηση

  • 175 γρ. ζάχαρη περίπου

Μαλαγουζιά με αρώματα ανθόμελου, βερίκοκου και ανανά, με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Η πρόταση του WSPC: Μελίας Κτήμα Παπαγιαννάκου

Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για την κρέμα καταλάνα πρώτα παίρνουμε την επιδερμίδα φλούδας του λεμονιού με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τη ρίχνουμε σε κατσαρολάκι μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύλο της κανέλας. 
  2. Βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά να πάρει βράση. 
  3. Το τραβάμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε το γάλα να κρυώσει και να απορροφήσει τα αρώματα.
  4. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα. 
  5. Προσθέτουμε το αρωματισμένο γάλα περνώντας το από σουρωτήρι και ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα. 
  6. Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, εξακολουθώντας να ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
  7. Περνάμε ξανά την κρέμα από σουρωτήρι για να συγκρατήσει τυχόν γρομπαλάκια και τη μοιράζουμε σε 10 ρηχά πυρίμαχα σκεύη ramekin.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς οι κρέμες πριν τις βάλουμε στο ψυγείο να παγώσουν μέχρι την επόμενη.
  9. Όταν θέλoυμε να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε από πάνω τους την υπόλοιπη ζάχαρη και την καίμε με φλόγιστρο μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσει η καραμέλα και να γίνει σαν γυαλί πριν σερβίρουμε τις κρέμες.