Θήκες για παγωτό ξυλάκι θα βρούμε εύκολα, αλλά ακόμα κι αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε ένα σκεύος, κατάλληλο για κατάψυξη. Στη συνέχεια να προσθέσουμε τα μπισκότα, να ανακατέψουμε ελαφρά και να το βάλουμε να παγώσει. Μετά από λίγες ώρες θα έχουμε το πιο νόστιμο, σπιτικό παγωτάκι στο μπολ μας. Αν τελικά, αποφασίσουμε να αγοράσουμε θήκες για παγωτό ξυλάκι, προτιμούμε τις θήκες σιλικόνης.

Παγωτό ξυλάκι cookies

Παγωτό ξυλάκι cookies

 

Υλικά

για 8 ξυλάκια

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 35 % λιπαρά
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • 100 γρ. μπισκότα, τύπου oreo
Διαδικασία
Cook Mode (κράτα την οθόνη ενεργή)
  1. Για το παγωτό ξυλάκι cookies, πρώτα ετοιμάζουμε το μείγμα μας. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μία ελαφριά σαντιγί.
  2. Έπειτα σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να ενωθούν.
  3. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Ρίχνουμε και τη σαντιγί ενώ ανακατεύουμε για λίγο, με ξύλινη κουτάλα ή μαρίζ με πολύ απαλές κινήσεις.
  5. Στη συνέχεια γεμίζουμε τις θήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες. Αφού ξεφορμάρουμε, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.  
  • Πριν ξεφορμάρουμε αφήνουμε για μερικά λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή αν βιαζόμαστε βυθίζουμε τις θήκες σε ζεστό νερό για 1-2 λεπτά.
  • Το παγωτό δεν είναι πολύ γλυκό. Αφού το δοκιμάσουμε, αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγη παραπάνω ζάχαρη.
  • Αφού παγώσουμε καλά τα παγωτάκια, μπορούμε να τα βουτήξουμε σε λιωμένη σοκολάτα και να τα ξαναβάλουμε στην κατάψυξη.